Het beschermingsniveau wijzigen

26 februari 2021

ID 133731

Anti-Virus voor bestanden past verschillende groepen van instellingen toe om het bestandssysteem van de computer te beschermen. Deze groepen van instellingen worden beschermingsniveaus genoemd. Er bestaan drie vooraf ingestelde beschermingsniveaus: Hoog, Aanbevolen en Laag. De instellingen van het beschermingsniveau Aanbevolen worden beschouwd als de optimale instellingen die door experts van Kaspersky worden aanbevolen.

Zo wijzigt u een beschermingsniveau:

1. Open het venster met de programma-instellingen.
  2. Selecteer in het gedeelte Antivirusbescherming links in het venster het subgedeelte Anti-Virus voor bestanden.

Rechts in het venster ziet u de instellingen van het onderdeel Anti-Virus voor bestanden.

3. Doe in het gedeelte Beschermingsniveau een van het volgende:
    • Als u een van de vooraf ingestelde beschermingsniveaus wilt instellen (Hoog, Aanbevolen of Laag), selecteert u het niveau met de schuifregelaar.
    • Als u een aangepast beschermingsniveau wilt configureren, klikt u op de knop Instellingen en voert u de aangepaste instellingen in het geopende venster Anti-Virus voor bestanden in.

Nadat u een aangepast beschermingsniveau hebt geconfigureerd, wordt de naam van het beschermingsniveau in het gedeelte Beschermingsniveau gewijzigd in Aangepast.

• Als u het beschermingsniveau wilt wijzigen in Aanbevolen, klikt u op de knop Standaard.
  4. Klik op de knop Opslaan om de wijzigingen op te slaan.