De heuristische scanner met Anti-Virus voor bestanden gebruiken

26 februari 2021

ID 133732

Zo configureert u het gebruik van de heuristische scanner in de werking van Anti-Virus voor bestanden:

1. Open het venster met de programma-instellingen.
  2. Selecteer in het gedeelte Antivirusbescherming links in het venster het subgedeelte Anti-Virus voor bestanden.

Rechts in het venster ziet u de instellingen van het onderdeel Anti-Virus voor bestanden.

3. Klik in het gedeelte Beschermingsniveau op de knop Instellingen.

Het venster Anti-Virus voor bestanden wordt geopend.

4. Selecteer in het venster Anti-Virus voor bestanden het tabblad Prestaties.
  5. In het gedeelte Scanmethoden:
    • Als u wilt dat Anti-Virus voor bestanden de heuristische analyse gebruikt, schakelt u het selectievakje Heuristische analyse in en gebruikt u de schuifregelaar om het niveau van de heuristische analyse in te stellen: Oppervlakkige scan, Gemiddelde scan of Gedetailleerde scan.
    • Als u niet wilt dat Anti-Virus voor bestanden de heuristische analyse gebruikt, schakelt u het selectievakje Heuristische analyse uit.
  6. Klik op OK.
  7. Klik op de knop Opslaan om de wijzigingen op te slaan.