Een regel voor programmacontrole bewerken

26 februari 2021

ID 133778

De instellingen van de regels voor programmacontrole voor programma's die behoren tot een programmagroep of een vertrouwensgroep nemen standaard de waarden van de instellingen van de regels voor de controle van vertrouwensgroepen over. U kunt de instellingen van de regels voor programmacontrole bewerken.

Zo wijzigt u een regel voor programmacontrole:

1. Open het venster met de programma-instellingen.
  2. Selecteer in het gedeelte Endpoint-controle links in het venster het subgedeelte Controle van programmabevoegdheden.

Rechts in het venster ziet u de instellingen van het onderdeel Controle van programmabevoegdheden.

3. Klik op de knop Programma's.

Hiermee opent u het tabblad Regels voor programmacontrole in het venster Controle van programmabevoegdheden.

4. Selecteer het noodzakelijke programma.
  5. Voer een van de volgende acties uit:
    • Selecteer in het contextmenu van het programma de optie Programmaregels.
    • Klik op de knop Extra in de rechterbenedenhoek van het tabblad Regels voor programmacontrole.

Het venster Regels voor programmacontrole wordt geopend.

6. Doe in het venster Regels voor programmacontrole één van het volgende:
    • Selecteer het tabblad Bestanden en systeemregister om de regels voor programmacontrole te bewerken die de rechten van het programma voor de toegang tot het register van het besturingssysteem, gebruikersbestanden en programma-instellingen beheren.
    • Selecteer het tabblad Rechten om de regels voor programmacontrole te bewerken die de rechten van het programma voor de toegang tot processen van het besturingssysteem en objecten beheren.
  7. Klik rechts in de kolom met de overeenkomstige actie voor de vereiste bron om het contextmenu te openen.
  8. Selecteer de vereiste optie in het contextmenu.
    • Overnemen
    • Toestaan
    • Blokkeren
    • Gebeurtenissen registreren
  9. Klik op OK.
  10. Klik in het venster Programma's op OK.
  11. Klik op de knop Opslaan om de wijzigingen op te slaan.