Een updatetaak met de rechten van een ander gebruikersaccount starten

26 februari 2021

ID 133791

Standaard wordt de updatetaak van Kaspersky Endpoint Security gestart namens de gebruiker wiens account u hebt gebruikt om u bij het besturingssysteem aan te melden. Kaspersky Endpoint Security kan echter worden bijgewerkt vanaf een updatebron waartoe u geen toegang hebt omdat de gebruiker niet over de vereiste rechten beschikt (bijvoorbeeld vanuit een gedeelde map dat een updatepakket bevat) of omdat de gebruiker niet over de rechten van een bevoegde gebruiker van de proxyserver beschikt. In de instellingen van Kaspersky Endpoint Security kunt u een gebruiker opgeven die over zulke rechten beschikt en de updatetaak van Kaspersky Endpoint Security starten met dat gebruikersaccount.

Zo start u een updatetaak met een ander gebruikersaccount:

1. Open het venster met de programma-instellingen.
  2. Selecteer in het gedeelte Geplande taken links in het venster de optie Update.

Rechts in het venster ziet u de update-instellingen van het programma.

3. Klik in het gedeelte Uitvoermodus en updatebron op de knop Uitvoermodus.

Het tabblad Uitvoermodus in het venster Update wordt geopend.

4. Schakel op het tabblad Uitvoermodus in het gedeelte Gebruiker het selectievakje Voer taak uit als in.
  5. Voer in het veld Naam de naam van het gebruikersaccount in waarvan u de rechten nodig hebt om toegang tot de updatebron te krijgen.
  6. Voer in het veld Wachtwoord het wachtwoord van de gebruiker in wiens rechten u nodig hebt om toegang tot de updatebron te krijgen.
  7. Klik op OK.
  8. Klik op de knop Opslaan om de wijzigingen op te slaan.