Records toevoegen aan of verwijderen uit het gebeurtenislogboek

26 februari 2021

ID 134053

De registratie van gebeurtenissen is alleen beschikbaar voor bewerkingen met bestanden op verwisselbare schijven.

Zo schakelt u de registratie gebeurtenissen in of uit:

1. Open het venster met de programma-instellingen.
  2. Selecteer in het gedeelte Endpoint-controle links in het venster het subgedeelte Apparaatcontrole.

Rechts in het venster ziet u de instellingen van het onderdeel Apparaatcontrole.

3. Selecteer rechts in het venster het tabblad Apparaattypen.

Het tabblad Apparaattypen bevat toegangsregels voor alle apparaten die in de classificatie van het onderdeel Apparaatcontrole zijn opgenomen.

4. Selecteer Verwisselbare schijven in de tabel met apparaten.

De knop Logboeken wordt boven in de tabel beschikbaar.

5. Klik op de knop Logboeken.

Hiermee opent u het venster Instellingen van logboeken.

6. Voer een van de volgende acties uit:
    • Schakel het selectievakje Logboeken inschakelen in als u de registratie van het verwijderen en schrijven van bestanden op verwisselbare schijven wilt inschakelen.

Kaspersky Endpoint Security slaat een gebeurtenis in het logboekbestand op en stuurt een bericht naar de Administration Server van Kaspersky Security Center telkens als de gebruiker bestanden op verwisselbare schijven schrijft of verwijdert.

• In het andere geval schakelt u het selectievakje Logboeken inschakelen uit.
  7. Geef op welke bewerkingen moeten worden geregistreerd. Doe hiervoor één van het volgende:
    • Als u Kaspersky Endpoint Security alle gebeurtenissen wilt laten registreren, schakelt u het selectievakje Informatie over alle bestanden opslaan in.
    • Als u Kaspersky Endpoint Security alleen informatie over bestanden met een specifieke indeling wilt laten registreren, schakelt u in het gedeelte Filteren op bestandsindelingen de selectievakjes naast de relevante bestandsindelingen in.
  8. Geef op welke acties van Kaspersky Endpoint Security-gebruikers u wilt registreren als gebeurtenissen. Hiertoe doet u het volgende:
    1. Klik in het gedeelte Gebruikers op de knop Selecteren.

Het standaardvenster Gebruikers of groepen selecteren wordt in Microsoft Windows geopend.

2. Geef de lijst met gebruikers en/of groepen van gebruikers op of bewerk deze lijst.

Als de gebruikers uit het gedeelte Gebruikers schrijven naar bestanden op verwisselbare schijven of bestanden van verwisselbare schijven verwijderen, slaat Kaspersky Endpoint Security informatie over zulke bewerkingen in het gebeurtenislogboek op en stuurt het een bericht naar de Administration Server van Kaspersky Security Center.

9. Klik in het venster Instellingen van logboeken op OK.
  10. Klik op de knop Opslaan om de wijzigingen op te slaan.

U kunt gebeurtenissen met bestanden op verwisselbare schijven bekijken in de Beheerconsole van Kaspersky Security Center, met name in de werkruimte van het Administration Server-knooppunt op het tabblad Gebeurtenissen. Voor de weergave van gebeurtenissen in het lokale gebeurtenislogboek van Kaspersky Endpoint Security moet u het selectievakje Bestandsbewerking uitgevoerd in de instellingen voor meldingen voor het onderdeel Apparaatcontrole inschakelen.