Uitvoermodus voor de integriteitscontrole selecteren

26 februari 2021

ID 134131

Zo selecteert u de uitvoermodus voor de integriteitscontrole:

1. Open het venster met de programma-instellingen.
  2. Selecteer in het gedeelte Geplande taken links in het venster de optie Integriteitscontrole.

Rechts in het venster ziet u de instellingen van de taak Integriteitscontrole.

3. Kies in het gedeelte Uitvoermodus een van de volgende opties:
    • Selecteer Handmatig als u de taak Integriteitscontrole handmatig wilt starten.
    • Selecteer Volgens schema als u het opstartschema voor de taak Integriteitscontrole wilt configureren.
  4. Als u tijdens de vorige stap de optie Volgens schema hebt geselecteerd, geeft u de instellingen van het schema voor de uitvoering van de taak op. Hiertoe doet u het volgende:
    1. Geef in de vervolgkeuzelijst Frequentie op wanneer de integriteitscontrole moet worden gestart. Selecteer een van de volgende opties: Minuten, Uren, Dagen, Elke week, Op een opgegeven tijdstip, Elke maand of Na programmastart.
    2. Afhankelijk van de geselecteerde optie in de vervolgkeuzelijst Frequentie geeft u de waarden voor de instellingen op die bepalen wanneer de taak moet worden gestart.
    3. Als u Kaspersky Endpoint Security overgeslagen integriteitscontroles zo snel mogelijk wilt laten starten, schakelt u het selectievakje Overgeslagen taken starten in.

Als de optie Na programmastart, Minuten of Uren is geselecteerd in de vervolgkeuzelijst Frequentie, is het selectievakje Overgeslagen taken starten niet beschikbaar.

4. Als u Kaspersky Endpoint Security een taak wilt laten onderbreken wanneer er weinig computerbronnen beschikbaar zijn, schakelt u het selectievakje Alleen starten als de computer inactief is in.

Deze optie van het schema helpt de beschikbaarheid van de computerbronnen in stand te houden.

5. Klik op OK.
  6. Klik op de knop Opslaan om de wijzigingen op te slaan.