Speciale aandachtspunten bij het werken met verschillende versies van beheerplug-ins

26 februari 2021

ID 134238

U kunt een beheerplug-in gebruiken om de volgende items te wijzigen:

• Beleid
  • Beleidsprofielen
  • Groepstaken
  • Lokale taken
  • Lokale instellingen van Kaspersky Endpoint Security

U kunt Kaspersky Endpoint Security alleen via Kaspersky Security Center beheren als u een beheerplug-in hebt waarvan de versie gelijk is aan of nieuwer is dan de vermelde versie in de informatie over de compatibiliteit van Kaspersky Endpoint Security met de beheerplug-in. U kunt de minimale vereiste versie van de beheerplug-in bekijken in het bestand ‘installer.ini’ van het distributiepakket.

Als een onderdeel wordt geopend, controleert de beheerplug-in de informatie over de compatibiliteit ervan. Als de versie van de beheerplug-in gelijk is aan of nieuwer is dan de vermelde versie in de informatie over de compatibiliteit, kunt u de instellingen van dit onderdeel wijzigen. Anders kunt u de beheerplug-in niet gebruiken om de instellingen van het geselecteerde onderdeel te wijzigen. U wordt aanbevolen om de beheerplug-in bij te werken.

Eerder gedefinieerde instellingen wijzigen met een nieuwere versie van de beheerplug-in

U kunt een nieuwere versie van de beheerplug-in gebruiken om alle eerder gedefinieerde instellingen te wijzigen en om nieuwe instellingen te configureren die niet in de vorige versie van de beheerplug-in voorkwamen.

De nieuwe versie van de beheerplug-in wijst standaardwaarden aan de nieuwe instellingen toe wanneer een beleid, een beleidsprofiel of een taak voor het eerst wordt opgeslagen.

Na het wijzigen van de instellingen van een beleid, een beleidsprofiel of een groepstaak met een nieuwere versie van de beheerplug-in zijn deze onderdelen niet meer beschikbaar voor oudere versies van de beheerplug-in. De lokale instellingen van Kaspersky Endpoint Security en de instellingen van lokale taken zijn wel nog beschikbaar voor oudere versies van de beheerplug-in.