Beperkingen van de controle van audio- en videoapparaten

26 februari 2021

ID 134861

Over de bescherming van audiostreams

Bij de bescherming van audiostreams moet u rekening houden met de volgende speciale aandachtspunten:

• Het onderdeel Controle van programmabevoegdheden moet ingeschakeld zijn opdat deze functionaliteit zou werken.
  • Als het programma de audiostream al ontving voordat het onderdeel Controle van programmabevoegdheden was gestart, staat Kaspersky Endpoint Security toe dat het programma de audiostream ontvangt en toont het geen meldingen.
  • Als u het programma hebt verplaatst naar de groep Niet vertrouwd of Zeer beperkt nadat het programma de audiostream begon te ontvangen, staat Kaspersky Endpoint Security toe dat het programma de audiostream ontvangt en toont het geen meldingen.
  • Na het wijzigen van de instellingen voor de toegang van programma's tot geluidsopnameapparaten (u hebt bijvoorbeeld in het venster met de instellingen van Programmacontrole ingesteld dat het programma geen audiostreams mag ontvangen), moet dit programma opnieuw worden gestart opdat het geen audiostreams meer zou ontvangen.
  • De controle van de toegang tot de audiostream van geluidsopnameapparaten is niet afhankelijk van de instellingen voor de webcamtoegang van een programma.
  • Kaspersky Endpoint Security beschermt alleen de toegang tot ingebouwde en externe microfoons. Andere apparaten voor het streamen van audio worden niet ondersteund.
  • Kaspersky Endpoint Security kan de bescherming van een audiostream vanaf apparaten zoals DSLR-camera’s, draagbare videocamera’s en actiecamera’s niet verzekeren.

Speciale aandachtspunten bij het gebruik van audio- en videoapparaten tijdens de installatie en de upgrade van Kaspersky Endpoint Security

Wanneer u voor het eerst programma's voor het opnemen of afspelen van audio en video start na de installatie van Kaspersky Endpoint Security, wordt het afspelen of opnemen van audio en video mogelijk onderbroken. Dit is nodig om de functionaliteit in te schakelen die de toegang van programma's tot geluidsopnameapparaten controleert. De systeemservice die de audiohardware controleert, wordt opnieuw gestart wanneer Kaspersky Endpoint Security voor het eerst wordt uitgevoerd.

Over de toegang van programma's tot webcams

Bij de functionaliteit voor de bescherming van de toegang tot webcams moet u rekening houden met de volgende speciale aandachtspunten en beperkingen:

• Het programma controleert video’s en afbeeldingen die uit gegevens van webcams worden verwerkt.
  • Het programma controleert de audiostream als die deel uitmaakt van de videostream afkomstig van de webcam.
  • Het programmacontrole controleert alleen webcams die via USB of IEEE1394 zijn aangesloten en die als Beeldapparaten in Windows Apparaatbeheer worden weergegeven.

Ondersteunde webcams

Kaspersky Endpoint Security ondersteunt de volgende webcams:

• Logitech HD Webcam C270
  • Logitech HD Webcam C310
  • Logitech Webcam C210
  • Logitech Webcam Pro 9000
  • Logitech HD Webcam C525
  • Microsoft LifeCam VX-1000
  • Microsoft LifeCam VX-2000
  • Microsoft LifeCam VX-3000
  • Microsoft LifeCam VX-800
  • Microsoft LifeCam Cinema

Kaspersky kan de ondersteuning voor webcams die niet voorkomen in deze lijst niet verzekeren.