Over het abonnement

26 februari 2021

ID 135439

Een abonnement voor Kaspersky Endpoint Security is een inkooporder voor het programma met specifieke parameters (verloopdatum van het abonnement, aantal beschermde apparaten). U kunt een abonnement voor Kaspersky Endpoint Security bestellen bij uw serviceprovider (zoals uw internetprovider). Een abonnement kan handmatig of automatisch worden verlengd. U kunt het ook annuleren. U kunt uw abonnement op de website van de serviceprovider beheren.

Het abonnement kan een beperkte duur (bijvoorbeeld één jaar) of een onbeperkte duur (zonder verloopdatum) hebben. Als u Kaspersky Endpoint Security na het verlopen van het abonnement met beperkte duur verder wilt gebruiken, moet u het abonnement verlengen. Een abonnement met onbeperkte duur wordt automatisch verlengd als de diensten van de leverancier tijdig op voorhand zijn betaald.

Bij een abonnement met beperkte duur krijgt u mogelijk een respijtperiode aangeboden om het abonnement te verlengen. Tijdens deze periode wordt de functionaliteit van het programma behouden. De serviceprovider beslist zelf of een respijtperiode wordt verleend en bepaalt dan ook de duur van de eventuele respijtperiode.

Om Kaspersky Endpoint Security met een abonnement te gebruiken, moet u de activatiecode toepassen die u van de serviceprovider hebt gekregen. Wanneer de activatiecode is toegepast, is de actieve code geïnstalleerd. De actieve code definieert de licentie voor het gebruik van het programma met een abonnement. Een extra code kan alleen met een activatiecode worden geïnstalleerd en kan niet met een licentiebestand of met een abonnement worden geïnstalleerd.

De beschikbare functionaliteit van het programma met een abonnement kan overeenkomen de functionaliteit van het programma voor de volgende soorten commerciële licenties: Standard, Kaspersky Business Space Security, Kaspersky Enterprise Space Security. Deze soorten licenties zijn ontworpen voor de bescherming van bestandsservers, werkstations en mobiele apparaten en ondersteunen het gebruik van controle-onderdelen op werkstations en mobiele apparaten.

De mogelijke opties voor het beheer van het abonnement kunnen verschillen naargelang de serviceprovider. Mogelijk biedt de serviceprovider geen respijtperiode voor de verlenging van het abonnement aan (tijdens deze periode wordt de functionaliteit van het programma behouden).

Aangeschafte activatiecodes voor abonnementen kunnen niet worden gebruikt om oudere versies van Kaspersky Endpoint Security te activeren.