Meest recente update terugdraaien

26 februari 2021

ID 34568

Nadat de databases en de programmamodules voor het eerst zijn bijgewerkt, wordt de functie voor het terugdraaien van de databases en de programmamodules naar hun vorige versies beschikbaar.

Telkens als een gebruiker het updateproces start, maakt Kaspersky Endpoint Security een back-up van de huidige databases en de programmamodules. Zo kunt u indien nodig de databases en de programmamodules terugdraaien naar hun vorige versies. Het terugdraaien van de meest recente update is bijvoorbeeld handig wanneer de nieuwe versie van de databases een ongeldige definitie bevat die ervoor zorgt dat Kaspersky Endpoint Security een veilig programma blokkeert.

Zo draait u de meest recente update terug:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Selecteer het tabblad Bescherming en controle.
  3. Klik op het gedeelte Taken.

Het gedeelte Taken wordt geopend.

4. Klik rechts om het contextmenu van de taak Update te openen.
  5. Selecteer Update ongedaan maken.