Regels voor programmacontrole downloaden en bijwerken vanaf de Kaspersky Security Network-database uitschakelen

26 februari 2021

ID 39270

Wanneer nieuwe informatie over een programma wordt gevonden in de database van Kaspersky Security Network, zal Kaspersky Endpoint Security standaard de controleregels die vanaf de KSN-database zijn gedownload toepassen op dit programma. U kunt de controleregels voor het programma daarna handmatig bewerken.

Als een programma niet voorkwam in de database van Kaspersky Security Network wanneer het voor het eerst werd gestart en er is later informatie erover toegevoegd aan de database, werkt Kaspersky Endpoint Security standaard de controleregels voor dit programma bij.

U kunt het downloaden van regels voor programmacontrole vanaf de database van Kaspersky Security Network en het automatisch bijwerken van controleregels voor eerder onbekende programma's uitschakelen.

Zo schakelt u het downloaden en het bijwerken van regels voor programmacontrole vanaf de Kaspersky Security Network-database uit:

1. Open het venster met de programma-instellingen.
  2. Selecteer in het gedeelte Endpoint-controle links in het venster het subgedeelte Controle van programmabevoegdheden.

Rechts in het venster ziet u de instellingen van het onderdeel Controle van programmabevoegdheden.

3. Schakel het selectievakje Werk controleregels bij voor eerder onbekende programma's uit KSN-databases uit.
  4. Klik op de knop Opslaan om de wijzigingen op te slaan.