Over de Kwetsbaarheidsscan

26 februari 2021

ID 40780

Kwetsbaarheden in het besturingssysteem worden mogelijk veroorzaakt door fouten in de programmering of het ontwerp, onveilige wachtwoorden of activiteit van malware. Tijdens het scannen op kwetsbaarheden analyseert het programma het besturingssysteem en zoekt het onjuiste en beschadigde instellingen van Microsoft en andere leveranciers.

Een kwetsbaarheidsscan voert een diagnostische scan van de beveiliging van het besturingssysteem uit en vindt softwarefuncties die indringers kunnen gebruiken om kwaadaardige objecten te verspreiden en toegang tot persoonlijke gegevens te krijgen.

Nadat de kwetsbaarheidsscan is gestart, wordt de voortgang ervan weergegeven in het veld naast de naam van de kwetsbaarheidsscan in het gedeelte Taken op het tabblad Bescherming en controle van het hoofdvenster van Kaspersky Endpoint Security.

De resultaten van de kwetsbaarheidsscan worden in rapporten geregistreerd.