Over Controle van programmabevoegdheden

26 februari 2021

ID 45193

Controle van programmabevoegdheden voorkomt dat programma's acties uitvoeren die mogelijk gevaarlijk zijn voor het besturingssysteem en controleert de toegang tot bronnen van het besturingssysteem en identiteitsgegevens.

Dit onderdeel controleert de activiteit van programma's, inclusief de toegang ervan tot beschermde bronnen (zoals bestanden en mappen, registersleutels), door middel van regels voor programmacontrole. De regels voor programmacontrole zijn een reeks beperkingen die worden toegepast op verschillende acties van programma's in het besturingssysteem en op rechten voor de toegang tot computerbronnen.

De netwerkactiviteit van programma's wordt door het onderdeel Firewall gemonitord.

Wanneer een programma voor het eerst wordt gestart, scant Controle van programmabevoegdheden het programma en plaatst het het programma in een vertrouwensgroep. Een vertrouwensgroep definieert de regels voor programmacontrole die Kaspersky Endpoint Security toepast wanneer de programma-activiteit wordt gecontroleerd.

We raden aan dat u deelneemt aan Kaspersky Security Network om Controle van programmabevoegdheden efficiënter te laten werken. Met de gegevens die worden verkregen via Kaspersky Security Network kunt u programma's beter groeperen en kunt u optimale regels voor programmacontrole toepassen.

De volgende keer dat het programma wordt gestart, controleert Controle van programmabevoegdheden de integriteit van het programma. Als het programma niet is gewijzigd, past het onderdeel de huidige regels voor programmacontrole erop toe. Als het programma is gewijzigd, scant Controle van programmabevoegdheden het opnieuw alsof het voor het eerst wordt gestart.