Een herstelschijf voor het besturingssysteem aanmaken

26 februari 2021

ID 64998

De herstelschijf van het besturingssysteem kan handig zijn wanneer er om een bepaalde reden geen toegang tot een geëncrypte harde schijf kan worden verkregen en het besturingssysteem niet kan worden opgestart.

U kunt de herstelschijf gebruiken om een schijfkopie van het Windows-besturingssysteem te laden en kunt de Herstelvoorziening in de schijfkopie van het besturingssysteem gebruiken om de toegang tot de geëncrypte harde schijf te herstellen.

Zo maakt u een herstelschijf voor het besturingssysteem aan:

1. Maak een uitvoerbaar bestand voor de herstelvoorziening voor geëncrypte apparaten aan.
  2. Maak een aangepaste schijfkopie van de preboot-omgeving van Windows aan. Voeg het uitvoerbare bestand van de Herstelvoorziening toe aan de aangepaste schijfkopie van preboot-omgeving van Windows.
  3. Sla de aangepaste schijfkopie van de preboot-omgeving van Windows op opstartbare media op, zoals een cd of een verwisselbare schijf.

Raadpleeg de Microsoft Help-bestanden voor instructies voor het maken van een aangepaste schijfkopie van de preboot-omgeving van Windows (bijvoorbeeld in de Microsoft TechNet-bron).