Wachtwoordbeveiliging inschakelen

14 februari 2024

ID 123303

Met de wachtwoordbeveiliging kunt u de toegang van gebruikers tot Kaspersky Endpoint Security beperken overeenkomstig de machtigingen die u hen hebt verleend (bijvoorbeeld de machtiging om het programma te sluiten).

Wachtwoordbeveiliging inschakelen via de Beheerconsole (MMC)

Wachtwoordbeveiliging inschakelen via de Webconsole en Cloudconsole

Wachtwoordbeveiliging inschakelen via de programma-interface

Wanneer de wachtwoordbeveiliging is ingeschakeld, zal het programma de toegang van gebruikers tot Kaspersky Endpoint Security beperken volgens de machtigingen die aan de groep Iedereen zijn verleend. Het uitvoeren van de acties die zijn geblokkeerd voor de groep Iedereen is pas mogelijk als u het KLAdmin-account of een ander account met de vereiste machtigingen gebruikt of als u een tijdelijk wachtwoord invoert.

U kunt Wachtwoordbeveiliging alleen uitschakelen als u bent aangemeld als KLAdmin. Wachtwoordbeveiliging kan niet worden uitgeschakeld als u een ander gebruikersaccount of een tijdelijk wachtwoord gebruikt.

Tijdens de wachtwoordcontrole kunt u het selectievakje Onthoud wachtwoord voor deze sessie inschakelen. In dit geval zal Kaspersky Endpoint Security geen wachtwoord vragen wanneer een gebruiker tijdens de sessie een andere actie probeert uit te voeren die met een wachtwoord is beveiligd.