Scanbereik bewerken

14 februari 2024

ID 123515

Het Scanbereik is een lijst met paden naar mappen en paden die Kaspersky Endpoint Security scant wanneer de taak wordt uitgevoerd. Kaspersky Endpoint Security ondersteunt omgevingsvariabelen en de * en ?-tekens bij het invoeren van een masker.

Als u het scanbereik wilt bewerken, raden we aan dat u de taak Aangepaste Scan gebruikt. Kaspersky-experts raden u aan het scanbereik van de taken Volledige Scan en Kritieke Gebiedenscan niet te veranderen.

Kaspersky Endpoint Security heeft de volgende vooraf gedefinieerde objecten als onderdeel van het scanbereik:

• Mijn e-mail.

Bestanden van het e-mailprogramma Outlook: gegevensbestanden (PST), offline gegevensbestanden (OST).

• Systeemgeheugen.
  • Opstartobjecten.

Geheugen dat worden gebruikt door processen en uitvoerbare bestanden van programma's die bij de opstart van het systeem worden gestart.

• Schijfopstartsectoren.

Opstartsectoren van harde schijven en verwisselbare schijven.

• Systeemback-up.

Inhoud van de map System Volume Information.

• Alle externe apparaten.
  • Alle harde schijven.
  • Alle netwerkschijven.

We raden u aan een aparte scantaak te maken voor het scannen van netwerkstations of gedeelde mappen. In de instellingen van de Malware-scan taak, geef een gebruiker op die schrijftoegang heeft tot deze schijf; dit is nodig om gedetecteerde bedreigingen te beperken. Als de server waar de netwerkschijf zich bevindt zijn eigen beveiligingshulpmiddelen heeft, voer dan de scantaak niet uit voor die schijf. Op deze manier kunt u voorkomen dat objecten twee keer worden gecontroleerd en de prestaties van de server verbeteren.

Als u mappen of bestanden wilt uitsluiten van het scanbereik, voegt u de map of het bestand toe aan de vertrouwde zone.

Een scanuitzondering bewerken via de Beheerconsole (MMC)

Een scanuitzondering bewerken via de Webconsole en Cloudconsole

Een scanbereik bewerken via de programma-interface