Kaspersky Endpoint Security 12 voor Windows

Hardware- en softwarevereisten

14 februari 2024

ID 127972

Uw computer moet aan de volgende vereisten voldoen voor de juiste werking van Kaspersky Endpoint Security:

Minimale algemene vereisten:

• 2 GB vrije ruimte op de harde schijf
  • CPU:
    • Werkstation: 1 GHz
    • Server: 1.4 GHz
    • Support voor de SSE2-instructieset
  • RAM:
    • Werkstation (x86): 1 GB
    • Werkstation (x64): 2 GB
    • Server: 2 GB
    • Server om het programma te installeren als onderdeel van Kaspersky Anti Targeted Attack Platform (EDR): 8 GB.

Werkstations

Ondersteunde besturingssystemen voor werkstations:

• Windows 7 Home / Professional / Ultimate / Enterprise Service Pack 1 of hoger;
  • Windows 8 Professional / Enterprise;
  • Windows 8.1 Professional / Enterprise;
  • Windows 10 Home / Pro / Pro for Workstations / Education / Enterprise / Enterprise multi-sessie;
  • Windows 11 Home / Pro / Pro for Workstations / Education / Enterprise.

Voor informatie over de ondersteuning voor het besturingssysteem Microsoft Windows 10 raadpleegt u de Knowledge Base van de Technische Support.

Voor informatie over de ondersteuning voor het besturingssysteem Microsoft Windows 11 raadpleegt u de Knowledge Base van de Technische Support.

Servers

Kaspersky Endpoint Security ondersteunt hoofdonderdelen van het programma op computers met het Windows-besturingssysteem voor servers. U kunt Kaspersky Endpoint Security voor Windows gebruiken in plaats van Kaspersky Security for Windows Server op servers en clusters van uw organisatie (clustermodus). Het programma ondersteunt ook Core-modus (zie bekende problemen).

Ondersteunde besturingssystemen voor servers:

• Windows Small Business Server 2011 Essentials / Standard (64-bits);

Microsoft Small Business Server 2011 Standard (64-bits) wordt alleen ondersteund als Service Pack 1 voor Microsoft Windows Server 2008 R2 geïnstalleerd is.

• Windows MultiPoint Server 2011 (64-bits);
  • Windows Server 2008 R2 Foundation / Standard / Enterprise / Datacenter Service Pack 1 of hoger;
  • Windows Web Server 2008 R2 Service Pack 1 of later;
  • Windows Server 2012 Foundation / Essentials / Standard / Datacenter (including Core Mode);
  • Windows Server 2012 R2 Foundation / Essentials / Standard / Datacenter (including Core Mode);
  • Windows Server 2016 Essentials / Standard / Datacenter (including Core Mode);
  • Windows Server 2019 Essentials / Standard / Datacenter (including Core Mode);
  • Windows Server 2022 Standard / Datacenter / Datacenter: Azure Edition (including Core Mode).

Voor informatie over de ondersteuning voor Microsoft Windows Server 2016 en Microsoft Windows Server 2019 raadpleegt u de Knowledge Base van de Technische Support.

Voor informatie over de ondersteuning voor het besturingssysteem Microsoft Windows Server 2022 raadpleegt u de Knowledge Base van de Technische Support.

Niet ondersteunde besturingssystemen voor servers:

• Windows Server 2003 Standard / Enterprise / Datacenter SP2 of later;
  • Windows Server 2003 R2 Foundation / Standard / Enterprise / Datacenter SP2 of later;
  • Windows Server 2008 Standard / Enterprise / Datacenter SP2 of later;
  • Windows Server 2008 Core Standard / Enterprise / Datacenter SP2 of later;
  • Microsoft Small Business Server 2008 Standard / Premium SP2 of later.

Virtuele platforms

Ondersteunde virtuele platforms:

• VMware Workstation 17.0.2 Pro;
  • VMware ESXi 8.0 Update 2;
  • Microsoft Hyper-V Server 2019;
  • Citrix Virtual Apps and Desktops 7 2308;
  • Citrix Provisioning 2308;
  • Citrix Hypervisor 8.2 (Cumulatieve update 1).

Terminalservers

Ondersteunde servertypes terminal:

• Microsoft Remote Desktop Services gebaseerd op Windows Server 2008 R2 SP1;
  • Microsoft Remote Desktop Services gebaseerd op Windows Server 2012;
  • Microsoft Remote Desktop Services gebaseerd op Windows Server 2012 R2;
  • Microsoft Remote Desktop Services gebaseerd op Windows Server 2016;
  • Microsoft Remote Desktop Services gebaseerd op Windows Server 2019;
  • Microsoft Remote Desktop Services gebaseerd op Windows Server 2022.

Kaspersky Security Center ondersteuning

Kaspersky Endpoint Security ondersteunt werking met de volgende versies van Kaspersky Security Center:

• Kaspersky Security Center 13
  • Kaspersky Security Center 13.1
  • Kaspersky Security Center 13.2
  • Kaspersky Security Center 13.2.2
  • Kaspersky Security Center 14
  • Kaspersky Security Center 14.1
  • Kaspersky Security Center 14.2
  • Kaspersky Security Center Linux 14.2
  • Kaspersky Security Center Linux 15
  • Kaspersky Security Center Linux 15.1