Informatie over ongebruikte programma's verwijderen

14 februari 2024

ID 128039

Kaspersky Endpoint Security gebruikt programmarechten om de activiteiten van programma's te controleren. Programmarechten worden bepaald door hun vertrouwensgroep. Kaspersky Endpoint Security plaatst een programma in een vertrouwensgroep wanneer het programma voor de eerste keer wordt gestart. U kunt de vertrouwensgroep van een toepassing handmatig wijzigen. U kunt de rechten van een individueel programma ook handmatig configureren. Kaspersky Endpoint Security slaat de volgende informatie over een programma op: de vertrouwensgroep van het programma en de rechten van het programma.

Kaspersky Endpoint Security verwijdert automatisch informatie over ongebruikte programma's om computerbronnen te sparen. Kaspersky Endpoint Security verwijdert programma-informatie volgens de volgende regels:

• Als de vertrouwensgroep en rechten van een programma automatisch zijn bepaald, verwijdert Kaspersky Endpoint Security na 30 dagen informatie over dit programma. Het is niet mogelijk om de opslagduur voor programma-informatie te wijzigen of om de automatische verwijdering uit te schakelen.
  • Als u een programma handmatig in een vertrouwensgroep plaatst of de toegangsrechten ervan configureert, verwijdert Kaspersky Endpoint Security informatie over dit programma na 60 dagen (standaard opslagtermijn). U kunt de opslagtermijn voor programma-informatie wijzigen of automatisch verwijderen uitschakelen (zie onderstaande instructies).

Wanneer u een programma start waarvan de informatie is verwijderd, analyseert Kaspersky Endpoint Security het programma alsof het voor de eerste keer wordt gestart.

Automatische verwijdering van informatie over ongebruikte programma's configureren in de Beheerconsole (MMC)

Automatisch verwijderen van informatie over ongebruikte programma's configureren in de Webconsole en Cloudconsole

Automatisch verwijderen van informatie over ongebruikte programma's in de programma-interface