Filteren op inhoud van webbronnen

14 februari 2024

ID 128052

Om de toegang via de inhoud van webbronnen te controleren, biedt Webcontrole een categoriefilter en een gegevenstypefilter.

Websites worden gecategoriseerd volgens de Kaspersky Security Network-cloudservice, heuristische analyse en de database van bekende websites (een onderdeel van de programmadatabases). U kunt bijvoorbeeld de gebruikerstoegang beperken tot de categorie Sociale netwerken of tot andere categorieën.

U kunt de gebruikerstoegang tot een website beperken op basis van het gegevenstype, bijvoorbeeld om afbeeldingen te verbergen. Kaspersky Endpoint Security bepaalt het gegevenstype op basis van de bestandsindeling en niet op basis van de extensie. Webcontrole onderscheidt de volgende gegevenstypen:

• Video
  • Geluid
  • Office-programmabestanden
  • Uitvoerbare bestanden
  • Archieven
  • Afbeeldingen
  • Scripts

Kaspersky Endpoint Security scant geen bestanden in archieven. Als een archief bijvoorbeeld afbeeldingen bevat, identificeert Kaspersky Endpoint Security de gegevens als Archieven en niet als Afbeeldingen.

Regels kunnen een regelplanning en een lijst met gebruikers bevatten waarop de regel van toepassing is. Bijvoorbeeld, u kunt de toegang tot websites alleen tijdens werkuren beperken of het bezoeken van websites toestaan aan gebruikers in bepaalde groepen.

Een inhoudsfilter voor webbronnen inschakelen in de Beheerconsole (MMC)

Schakel een inhoudsfilter in voor webronnen in Webconsole en Cloudconsole

Schakel een inhoudsfilter in voor webbronnen in de interface van het programma

Als resultaat wordt de nieuwe Webcontrole-regel aan de lijst toegevoegd. Indien nodig, wijzig de prioriteit van de Webcontrole-regel. U kunt ook op elk gewenst moment de schakelaar gebruiken om de toegangsregel voor webbronnen uit te schakelen zonder deze uit de lijst te verwijderen.