De encryptiestatus bekijken

14 februari 2024

ID 128095

U kunt de status bekijken om gegevensversleuteling te controleren. Kaspersky Endpoint Security wijst de volgende encryptiestatussen toe:

• Does not meet the policy; canceled by user. De gebruiker heeft gegevensencryptie geannuleerd.
  • Does not meet the policy due to an error. Fout gegevensencryptie, er ontbreekt bijvoorbeeld een licentie.
  • Applying the policy. Reboot is required. De encryptie van gegevens wordt op de computer uitgevoerd. Start de computer opnieuw op om de gegevensencryptie te voltooien.
  • No encryption policy specified. Gegevensencryptie wordt uitgeschakeld in beleidsinstellingen.
  • Not supported. Componten gegevensencryptie zijn niet geïnstalleerd op de computer.
  • Applying the policy. De encryptie en / of decryptie van gegevens wordt op de computer uitgevoerd.

Zo bekijkt u de encryptiestatus van gegevens op de computer:

1. Open de Beheerconsole van Kaspersky Security Center.
  2. Selecteer in de beheerconsole Managed devices.
  3. Schuif op het tabblad Devices in de werkruimte de schuifbalk helemaal naar rechts. Als de kolom Encryption status kolom niet wordt weergegeven, voeg deze kolom dan toe in de console-instellingen van Kaspersky Security Center.

In de kolom Encryption status ziet u de encryptiestatus van de gegevens op de computers uit de geselecteerde beheergroep. Deze status is gebaseerd op informatie over bestandsencryptie op lokale schijven van de computer en over Full Disk Encryption.

4. Als de status van gegevensencryptie voor de computer Applying policy, is, dan kunt u het voortgangspaneel van de encryptie volgen:
    1. Open de eigenschappen van de computer met de status Applying policy door erop te dubbelklikken.
    2. Selecteer het gedeelte Applications in het venster met computereigenschappen.
    3. Selecteer in de lijst met Kaspersky-programma's geïnstalleerd op de computer Kaspersky Endpoint Security for Windows.
    4. Klik op Statistics.
    5. Onder Encryption of devices kunt u de huidige vooruitgang zien van gegevensencryptie als een percentage.