Informatie over geïnstalleerde programma's op computers van gebruikers ontvangen

14 februari 2024

ID 130536

Om optimale regels van Programmacontrole aan te maken, moet u eerst weten welke programma's op de computers in het bedrijfsnetwerk worden gebruikt. Hiertoe kunt u de volgende informatie verkrijgen:

• Leveranciers, versies en taalversies van de gebruikte programma's in het bedrijfsnetwerk.
  • Frequentie van programma-updates.
  • Bedrijfsbeleid voor het gebruik van programma's (dit is mogelijk het beveiligingsbeleid of het administratieve beleid).
  • Opslaglocatie van de distributiepakketten van programma's.

Informatie over geïnstalleerde programma's wordt geleverd door Kaspersky Security Center Network Agent (de Applications registry map). U kunt ook een lijst met uitvoerbare bestanden krijgen via de Inventarisatie taak (Executable files map).

Programma-informatie bekijken

Informatie over programma's die worden gebruikt op computers in het bedrijfsnetwerk vindt u in de mappen Applications registry en Executable files.

Het venster openen met eigenschappen van programma's in de map Applications registry:

1. Open de Beheerconsole van Kaspersky Security Center.
  2. Selecteer in de structuur van de Beheerconsole de map AdditionalApplication management → Applications registry.
  3. Selecteer een programma.
  4. Selecteer in het contextmenu van het programma de optie Properties.

Zo opent u het venster met eigenschappen voor een uitvoerbaar bestand in de map Executable files:

1. Open de Beheerconsole van Kaspersky Security Center.
  2. Selecteer in de Beheerconsole de map Additional → Application management → Executable files.
  3. Selecteer een uitvoerbaar bestand.
  4. Selecteer in het contextmenu van het uitvoerbare bestand de optie Properties.

Om algemene informatie over het programma en de uitvoerbare bestanden ervan te bekijken en om de lijst met computers waarop een programma is geïnstalleerd te zien, opent u het venster met de eigenschappen van een geselecteerd programma in de mappen Applications registry of Executable files.

Bijwerken van de informatie over geïnstalleerde programma’s en uitvoerbare bestanden

Vanaf Kaspersky Endpoint Security 12.3 voor Windows is de werking van het onderdeel Programmacontrole met de database van uitvoerbare bestanden geoptimaliseerd. Kaspersky Endpoint Security 12.3 voor Windows werkt de database automatisch bij nadat het bestand van de computer is verwijderd. Hierdoor kan de database up-to-date worden gehouden en kunnen bronnen van Kaspersky Security Center worden bespaard.

Om de database van geïnstalleerde programma’s up-to-date te houden, moet het verzenden van programma-informatie naar de Administration Server zijn ingeschakeld (het is standaard ingeschakeld).

Schakel de indiening van programma-informatie in de Beheerconsole (MMC)

Schakel de indiening van programma-informatie in Webconsole en Cloudconsole in