Een aanvallende computer blokkeren

14 februari 2024

ID 133746

Als het onderdeel Network Threat Protection is ingeschakeld, blokkeert Kaspersky Endpoint Security automatisch netwerkbedreigingen. Bovendien kan het programma de aanvallende computer blokkeren en het verzenden van netwerkpakketten voor een bepaalde tijd beperken. Kaspersky Endpoint Security blokkeert standaard de computer gedurende een uur.

Hoe een aanvallende computer te blokkeren in Administration Console (MMC)

Een aanvallende computer blokkeren in Web Console en Cloud Console

Hoe een aanvallende computer te blokkeren in de gebruikersinterface van het programma

Wanneer Kaspersky Endpoint Security hierdoor een poging tot netwerkaanval tegen de computer van een gebruiker detecteert, blokkeert het alle netwerkverbindingen met de aanvallende computer. Kaspersky Endpoint Security creëert de Network attack detected gebeurtenis. De gebeurtenis bevat informatie over de aanvallende computer: IP- en MAC-adressen.

U kunt het MAC-adres van de aanvallende computer alleen in de programma-interface bekijken. Het MAC-adres van de aanvallende computer is niet beschikbaar in de Kaspersky Security Center-console.

Melding over detectie van netwerkaanvallen

Kaspersky Endpoint Security deblokkeert de computer wanneer de opgegeven tijd om is. De Kaspersky Security Center-console biedt geen andere hulpmiddelen voor het bewaken van geblokkeerde computers dan Network attack detected gebeurtenissen in het rapport. U kunt alleen een lijst met geblokkeerde computers bekijken in de interface van het programma. Deze functionaliteit wordt geleverd door de Netwerkmonitor tool. U kunt ook de Network Monitor-tool gebruiken om een computer te deblokkeren.

Om een computer te deblokkeren:

1. Ga in het hoofdvenster van het programma naar Bewaking en klik op de tegel Netwerkmonitor.
  2. Selecteer het tabblad Geblokkeerde computers.

Dit opent een lijst met geblokkeerde computers (zie onderstaande afbeelding).

Kaspersky Endpoint Security wist de blokkeerlijst wanneer het programma opnieuw wordt opgestart en wanneer de instellingen voor Network Threat Protection worden gewijzigd.

3. Selecteer de computer die u wilt deblokkeren en klik Deblokkeren.

Network Monitor-venster met een lijst met geblokkeerde computers. U kunt afzonderlijke computers of alle computers deblokkeren.

Lijst met geblokkeerde computers