Een updatebron toevoegen

14 februari 2024

ID 133787

Een updatebron is een bron die updates voor de databases en de programmamodules van Kaspersky Endpoint Security bevat.

Updatebronnen zijn onder andere de server van Kaspersky Security Center, Kaspersky-updateservers en netwerk- of lokale mappen.

Op de standaardlijst met updatebronnen staan Kaspersky Security Center en Kaspersky-updateservers. U kunt andere updatebronnen aan de lijst toevoegen. U kunt HTTP-/FTP-servers en gedeelde mappen als updatebronnen opgeven.

Kaspersky Endpoint Security ondersteunt geen updates van HTTPS-servers, tenzij het de updateservers van Kaspersky zijn.

Als verschillende bronnen als updatebronnen zijn geselecteerd, probeert Kaspersky Endpoint Security met de ene na de andere verbinding te maken, te beginnen boven aan de lijst, en voert het dan de updatetaak uit door het updatepakket vanaf de eerste beschikbare bron op te halen.

Kaspersky Endpoint Security gebruikt standaard de Kaspersky Security Center-server als eerste updatebron. Dit helpt verkeer te besparen tijdens het updaten. Als een beleid niet op de computer wordt toegepast, worden Kaspersky-servers geselecteerd als de eerste updatebron in de instellingen van de lokale taak Update omdat het programma mogelijk geen toegang heeft tot de Kaspersky Security Center-server.

Een updatebron toevoegen in de Beheerconsole (MMC)

Een bijgewerkte bron toevoegen in de Webconsole en de Cloudconsole

Voeg een updatebron toe in het programma-interface