Bewaking op het gebruik van verwisselbare schijven

14 februari 2024

ID 134053

De bewaking van het gebruik van verwisselbare schijven omvat:

• De bewaking van bewerkingen met bestanden op verwisselbare schijven.
  • De bewaking van de aansluiting en verwijdering van vertrouwde verwisselbare schijven.

Met Kaspersky Endpoint Security kunt u de aansluiting en verwijdering van alle vertrouwde apparaten bewaken, en niet alleen verwisselbare schijven. U kunt de registratie van gebeurtenissen inschakelen in Instellingen voor meldingen voor het onderdeel Apparaatcontrole. Gebeurtenissen hebben het urgentieniveau Informatief.

Bewaking op het gebruik van verwisselbare schijven inschakelen:

1. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop Pictogram met programma-instellingen in de vorm van een tandwiel..
  2. Selecteer Security ControlsApparaatcontrole in het venster met de programma-instellingen.
  3. In het blok Toegangsinstellingen, klikt u op de knop Apparaten en wifinetwerken.

Het geopende venster toont toegangsregels voor alle apparaten die zijn opgenomen in de componentclassificatie Apparaatcontrole.

Venster voor het configureren van toegang tot apparaten. De gebruiker kan de toegang tot apparaten configureren en aanvullende toegangsparameters instellen, zoals het toegangsschema.

Typen apparaten in het onderdeel Apparaatcontrole

4. Selecteer in het blok Toegang tot opslagapparaten Verwisselbare schijven.
  5. Selecteer in het geopende venster het tabblad Registratie.

Het venster voor het configureren van de registratie van gebeurtenissen over het gebruik van verwisselbare schijven. De gebruiker kan de gebeurtenissen selecteren die moeten worden geregistreerd.

De instellingen voor de bewaking van het gebruik van verwisselbare schijven

6. Zet de schakelaar Registratie aan.
  7. Selecteer in het blok Bestandsbewerkingen de bewerkingen die u wilt bewaken: Schrijven, Verwijderen.
  8. Selecteer in het blok Filteren op bestandsindelingen de bestandsindelingen waarvan de bijbehorende bewerkingen door apparaatcontrole moeten worden geregistreerd.
  9. Selecteer de gebruikers of groep gebruikers waarvan u het gebruik van verwisselbare schijven wilt controleren.
  10. Sla uw wijzigingen op.

Als resultaat, wanneer gebruikers schrijven naar bestanden op verwisselbare schijven of bestanden van verwisselbare schijven verwijderen, slaat Kaspersky Endpoint Security informatie over zulke bewerkingen in het gebeurtenislogboek op en stuurt het een bericht naar Kaspersky Security Center. U kunt gebeurtenissen met bestanden op verwisselbare schijven bekijken in de Beheerconsole van Kaspersky Security Center, met name in de werkruimte van het Administration Server-knooppunt op het tabblad Events. Voor de weergave van gebeurtenissen in het lokale gebeurtenislogboek van Kaspersky Endpoint Security moet u het selectievakje Bestandsbewerking uitgevoerd in de instellingen voor meldingen voor het onderdeel Apparaatcontrole inschakelen.