Speciale aandachtspunten bij het werken met verschillende versies van beheerplug-ins

14 februari 2024

ID 134238

U kunt Kaspersky Endpoint Security alleen via Kaspersky Security Center beheren als u een beheerplug-in hebt waarvan de versie gelijk is aan of hoger is dan de versie die is gespecificeerd in de informatie over de compatibiliteit van Kaspersky Endpoint Security met de beheerplug-in. U kunt de minimaal vereiste versie van de beheerplug-in bekijken in het bestand installer.ini dat is opgenomen in de distributiekit.

Als een item wordt geopend (zoals een beleid of een taak), controleert de beheerplug-in de informatie over de compatibiliteit ervan. Als de versie van de beheerplug-in gelijk is aan of nieuwer is dan de vermelde versie in de informatie over de compatibiliteit, kunt u de instellingen van dit item wijzigen. Anders kunt u de beheerplug-in niet gebruiken om de instellingen van het geselecteerde item te wijzigen. U wordt aanbevolen om de beheerplug-in bij te werken.

Als de beheerplug-in voor Kaspersky Endpoint Security is geïnstalleerd in de beheerconsole, moet u bij de installatie van een nieuwe versie van de beheerplug-in rekening houden met het volgende:

• De vorige versie van de Beheerplug-in voor Kaspersky Endpoint Security wordt verwijderd.
  • De nieuwe versie van de Beheerplug-in voor Kaspersky Endpoint Security biedt ondersteuning voor het beheer van de vorige versie van Kaspersky Endpoint Security voor Windows op computers van gebruikers.
  • U kunt de nieuwe versie van de Beheerplug-in gebruiken om de instellingen te wijzigen in een beleid, taak of ander item die door de vorige versie van de Beheerplug-in zijn gemaakt.
  • De nieuwe versie van de Beheerplug-in wijst standaardwaarden aan de nieuwe instellingen toe wanneer een beleid, beleidsprofiel of taak voor het eerst wordt opgeslagen.

Na de upgrade van de Beheerplug-in is het aanbevolen om de waarden van de nieuwe instellingen in beleid en profielen te controleren en op te slaan. Als u dit niet doet, worden standaardwaarden toegewezen aan de nieuwe groepen van Kaspersky Endpoint Security-instellingen op de computer van de gebruiker en kunnen deze groepen worden bewerkt (het kenmerk Pictogram open slot.). Het is aanbevolen om eerst de instellingen van beleid en beleidsprofielen op het hoogste niveau in de hiërarchie te controleren. U wordt ook aanbevolen om het gebruikersaccount te gebruiken dat toegangsrechten voor alle functionele onderdelen van Kaspersky Security Center heeft.

Voor meer informatie over de nieuwe mogelijkheden van het programma raadpleegt u de Releaseopmerkingen of de Help van het programma.

• Als een nieuwe parameter is toegevoegd aan een groep instellingen in de nieuwe versie van de Beheerplug-in, is de eerder gedefinieerde status van het kenmerk Pictogram gesloten slot. / Pictogram open slot. voor deze groep instellingen niet gewijzigd.