AMSI-bescherming gebruiken om samengestelde bestanden te scannen

14 februari 2024

ID 174821

Een vaak gebruikte techniek voor het verbergen van virussen en andere malware is de insluiting ervan in samengestelde bestanden, zoals archieven. Om virussen en andere malware te vinden die op deze manier zijn verborgen, moet het samengestelde bestand worden uitgepakt waardoor het scannen wordt vertraagd. U kunt de soorten samengestelde bestanden die moeten worden gescand beperken om zo de scan sneller te voltooien.

Het scannen van samengestelde bestanden configureren:

1. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop Pictogram met programma-instellingen in de vorm van een tandwiel..
  2. Selecteer Essential Threat ProtectionAMSI-bescherming in het venster met de programma-instellingen.

Venster voor instellingen van AMSI-bescherming

Instellingen van AMSI-bescherming

3. Geef in het blok Scan van samengestelde bestanden op welke soorten samengestelde bestanden u wilt scannen: archieven, distributiepakketten of Office-bestanden.
  4. Doe in het blok Beperking van grootte een van het volgende:
    • Om het AMSI-beschermingsonderdeel geen grote samengestelde bestanden te laten uitpakken, schakelt u het selectievakje Pak grote samengestelde bestanden niet uit in en voert u de vereiste waarde in het veld Maximale bestandsgrootte in. Het AMSI-beschermingsonderdeel pakt geen samengestelde bestanden uit die groter zijn dan de opgegeven grootte.
    • Om het AMSI-beschermingsonderdeel grote samengestelde bestanden te laten uitpakken, schakelt u het selectievakje Pak grote samengestelde bestanden niet uit.

Het AMSI-beschermingsonderdeel scant grote bestanden die uit archieven zijn uitgepakt, ongeacht of het selectievakje Pak grote samengestelde bestanden niet uit is ingeschakeld.

5. Sla uw wijzigingen op.