Remediation Engine

14 februari 2024

ID 176732

Via Remediation Engine kan Kaspersky Endpoint Security acties van malware in het besturingssysteem terugdraaien.

Wanneer activiteit van malware in het besturingssysteem wordt teruggedraaid, behandelt Kaspersky Endpoint Security de volgende soorten activiteit van malware:

• Bestandsactiviteit

Kaspersky Endpoint Security voert de volgende acties uit:

• Het verwijdert uitvoerbare bestanden die door malware zijn aangemaakt (op alle media behalve netwerkschijven).
    • Het verwijdert uitvoerbare bestanden die zijn gemaakt door programma's die door malware zijn geïnfiltreerd.
    • Het herstelt bestanden die door malware zijn gewijzigd of verwijderd.

De functie voor bestandsherstel heeft een aantal beperkingen.

• Registeractiviteit

Kaspersky Endpoint Security voert de volgende acties uit:

• Het verwijdert registersleutels die door malware zijn aangemaakt.
    • Het herstelt geen registersleutels die door malware zijn gewijzigd of verwijderd.
  • Systeemactiviteit

Kaspersky Endpoint Security voert de volgende acties uit:

• Het beëindigt processen die door malware zijn gestart.
    • Het beëindigt processen waarin een schadelijk programma is binnengedrongen.
    • Het hervat geen processen die door malware zijn gestopt.
  • Netwerkactiviteit

Kaspersky Endpoint Security voert de volgende acties uit:

• Het blokkeert de netwerkactiviteit van malware.
    • het blokkeert de netwerkactiviteit van processen waarin malware is binnengedrongen.

Het terugdraaien van malwareacties kan door het onderdeel File Threat Protection of Gedragsdetectie worden gestart, of tijdens een malwarescan.

Het terugdraaien van malwareacties is van invloed op een specifieke reeks gegevens. Het terugdraaien heeft geen negatieve effecten op het besturingssysteem of de integriteit van uw gegevens op de computer.