Updaten vanaf een opslagplaats op een server

14 februari 2024

ID 176856

Als u minder internetverkeer wilt verbruiken, kunt u het updaten van databases en programmamodules op computers binnen het bedrijfsnetwerk met behulp van een opslagplaats op een server configureren. In dit geval moet Kaspersky Security Center een updatepakket downloaden naar de opslagplaats (FTP- of HTTP-server, netwerkmap of lokale map) vanaf de Kaspersky-updateservers. Andere computers in het bedrijfsnetwerk kunnen dan het updatepakket in de opslagplaats op de server ophalen.

Zo configureert u het updaten van databases en programmamodules vanaf een opslagplaats op een server:

1. Een updatepakket downloaden naar de opslagplaats van de Administratioon Server (Download updates to the Administration Server repository task).

De taak Download updates to the Administration Server repository wordt automatisch gemaakt door de snelstart-wizard van de Administration Server en deze taak heeft mogelijk slechts één exemplaar. Standaard kopieert Kaspersky Security Center het updatepakket naar de map \\<servernaam>\KLSHARE\Updates. Voor meer informatie over het downloaden van updates in het Administration Server-archief raadpleegt u de Help van Kaspersky Security Center.

2. Configureer het ophalen van updates voor databases en programmamodules in de opslagplaats op de server voor de resterende computers in het bedrijfsnetwerk (de taak Update).

Kaspersky Endpoint Security-update configureren vanaf de opgegeven serveropslag in de Administration Console (MMC)

Zo configureert u het updaten van Kaspersky Endpoint Security vanaf de opgegeven opslagplaats in de webconsole

Zo configureert u het updaten van Kaspersky Endpoint Security vanaf de opgegeven opslagplaats op de server in de interface van het programma:

Updaten vanaf een opslagplaats op een server