Machtigingen aan individuele gebruikers of groepen verlenen

14 februari 2024

ID 177503

Met wachtwoordbeveiliging kan Kaspersky Endpoint Security toegang worden verleend tot individuele Active Directory-gebruikersaccounts en handmatig toegevoegde gebruikersaccounts.

Active Directory-gebruikersaccounts

U kunt Kaspersky Endpoint Security toegang verlenen aan individuele gebruikers of groepen binnen het Active Directory-domein. Als u het afsluiten van het programma bijvoorbeeld is geblokkeerd voor de groep Iedereen, kunt u de machtiging Programma afsluiten aan een individuele gebruiker verlenen. In dat geval kunt u het programma alleen afsluiten als u bent aangemeld als die gebruiker of als KLAdmin.

U kunt alleen accountgegevens gebruiken om toegang te krijgen tot het programma als de computer zich in het domein bevindt. Als de computer zich niet in het domein bevindt, kunt u het KLAdmin-account of een tijdelijk wachtwoord gebruiken.

Handmatig toegevoegde gebruikersaccounts

U kunt een gebruikersaccount maken dat niet aanwezig is in Active Directory en individuele machtigingen aan dat gebruikersaccount toewijzen. Dat wil zeggen dat u een service-gebruikersaccount kunt maken en deze kunt gebruiken in plaats van KLAdmin. Op deze manier hoeft u uw KLAdmin-wachtwoord niet met andere gebruikers te delen of nieuwe Active Directory-gebruikersaccounts aan te maken. U kunt elke gebruikersnaam en wachtwoord opgeven. U kunt bijvoorbeeld de Rapporten bekijken machtigingen verlenen aan de service-gebruikersaccount. Als gevolg hiervan, als het bekijken van rapporten verboden is voor de groep 'Alle', de rapporten openen via het service-gebruikersaccount of het KLAdmin-gebruikersaccount.

Machtigingen aan individuele gebruikers of groepen verlenen

Machtigingen verlenen aan individuele gebruikers of groepen in de Beheerconsole (MMC)

Machtigingen verlenen aan individuele gebruikers of groepen in Web Console en Cloud Console

Machtigingen verlenen aan individuele gebruikers of groepen in de gebruikersinterface van het programma

Als de toegang tot een programma is beperkt voor de groep Iedereen, krijgen de gebruikers toegang tot Kaspersky Endpoint Security naargelang de machtigingen die hen zijn verleend.