Programmaonderdelen wijzigen

14 februari 2024

ID 181472

Tijdens de installatie van het programma kunt u de onderdelen selecteren die beschikbaar zullen zijn. U kunt op de volgende manieren wijzigen welke programmaonderdelen beschikbaar zullen zijn:

• Lokaal, met behulp van de Installatiewizard.

Programmaonderdelen worden verwijderd met de normale methode van een Windows-besturingssysteem: via het Configuratiescherm. Start de Installatiewizard en selecteer de optie voor het wijzigen van beschikbare programmaonderdelen. Volg de instructies op het scherm.

• Op afstand via Kaspersky Security Center.

Met de taak Programmaonderdelen wijzigen kunt u na de installatie van Kaspersky Endpoint Security de onderdelen van het programma wijzigen.

Houd rekening met het volgende wanneer u de programmaonderdelen wijzigt:

• Op computers met Windows Server kunt u niet alle onderdelen van Kaspersky Endpoint Security installeren (het onderdeel Adaptieve controle op afwijkingen is bijvoorbeeld niet beschikbaar).
  • Als de harde schijven op de computer beveiligd zijn met Full Disk Encryption (FDE), kunt u het onderdeel Full Disk Encryption niet verwijderen. Voor de verwijdering van het onderdeel Full Disk Encryption decrypt u alle harde schijven van de computer.
  • Als de computer geëncrypte bestanden (FLE) heeft of als de gebruiker geëncrypte verwisselbare schijven (FDE of FLE) gebruikt, is het na de verwijdering van de onderdelen voor gegevensencryptie niet mogelijk om toegang tot de bestanden en verwisselbare schijven te krijgen. U kunt weer toegang tot de bestanden en verwisselbare schijven krijgen door de onderdelen voor gegevensencryptie opnieuw te installeren.

Programmaonderdelen toevoegen of verwijderen in de Beheerconsole (MMC)

Programmaonderdelen toevoegen of verwijderen in de Webconsole en Cloudconsole

Bij het installeren, bijwerken of verwijderen van Kaspersky Endpoint Security kunnen fouten optreden. Raadpleeg voor meer informatie over het oplossen van deze fouten de Knowledge Base van de Technische Support.

Geavanceerde instellingen van de taak

Parameter

Beschrijving

Incompatibele programma's van derden verwijderen

De lijst met incompatibele programma's kan worden bekeken in het bestand incompatible.txt, dat deel uitmaakt van de distributiekit. Als incompatibele programma's op de computer zijn geïnstalleerd, eindigt de installatie van Kaspersky Endpoint Security met een fout.

Stel een wachtwoord in voor het wijzigen van de geïnstalleerde onderdelen

Beheerders schakelen doorgaans wachtwoordbeveiliging in om de toegang tot Kaspersky Endpoint Security te beperken. Dat wil zeggen, om de selectie van programmaonderdelen te wijzigen, moet u referenties invoeren van een gebruiker met de machtiging Programma verwijderen/wijzigen/herstellen. U kunt bijvoorbeeld het KLAdmin-account gebruiken.

Gebruik Azure WVD compatibiliteitsmodus

Met deze functie kunt u de status van de virtuele Azure-machine correct weergeven in de Kaspersky Anti Targeted Attack Platform-console. Om de prestaties van de computer te controleren, verzendt Kaspersky Endpoint Security telemetrie naar KATA-servers. Telemetrie omvat een ID van de computer (Sensor ID). Met de Azure WVD-compatibiliteitsmodus kunt u een permanente unieke sensor-id toewijzen aan deze virtuele machines. Als de compatibiliteitsmodus is uitgeschakeld, kan de sensor-ID veranderen nadat de computer opnieuw is opgestart vanwege de manier waarop virtuele Azure-machines werken. Dit kan er voor zorgen dat duplicaten van virtuele machines op de console worden weergegeven.

Gebruik het wachtwoord om Kaspersky Endpoint Agent en Kaspersky Security for Windows Server te verwijderen

Beheerders schakelen wachtwoordbeveiliging meestal in voor de instellingen van deze taken om de toegang tot Kaspersky Endpoint Agent (KEA) en Kaspersky Security for Windows Server (KSWS) te beperken. Dat wil zeggen, als u migreert van de [KES+KEA]-configuratie naar [KES+ingebouwde agent], of als u migreert van KSWS naar KES, moet u een wachtwoord invoeren om deze programma's te verwijderen.