Kaspersky Endpoint Security 12 voor Windows

Compatibiliteit met andere programma's

14 februari 2024

ID 182030

Alvorens de installatie begint, controleert Kaspersky Endpoint Security of er andere Kaspersky-programma's op de computer zijn geïnstalleerd. Het programma controleert ook de computer op incompatibele software.

Compatibiliteit met toepassingen van derden

De lijst met incompatibele software vindt u in het bestand incompatible.txt in het distributiepakket.

DOWNLOAD HET INCOMPATIBELE BESTAND TXT

Compatibiliteit met Kaspersky-programma's

Kaspersky Endpoint Security is niet compatibel met de volgende Kaspersky-programma's:

• Kaspersky Standard | Plus | Premium.
  • Kaspersky Small Office Security.
  • Kaspersky Internet Security.
  • Kaspersky Anti-Virus.
  • Kaspersky Total Security.
  • Kaspersky Safe Kids.
  • Kaspersky Free.
  • Kaspersky Anti-Ransomware Tool.
  • Endpoint Sensor als onderdeel van Kaspersky Anti Targeted Attack Platform en Kaspersky Endpoint Detection and Response-oplossingen.
  • Kaspersky Endpoint Agent als onderdeel van de Detection and Response-oplossingen van Kaspersky.

Kaspersky schakelt alle Detection and Response over op het werken met de ingebouwde agent van Kaspersky Endpoint Security in plaats van Kaspersky Endpoint Agent. Vanaf versie 12.1 ondersteunt het programma alle Detection and Response-oplossingen.

• Kaspersky Security for Virtualization Light Agent.
  • Kaspersky Fraud Prevention for Endpoint.
  • Kaspersky Security for Windows Server

Vanaf Kaspersky Endpoint Security 12.0 kunt u migreren van Kaspersky Security for Windows Server naar Kaspersky Endpoint Security voor Windows en dezelfde oplossing gebruiken om werkstations en servers te beschermen.

• Kaspersky Embedded Systems Security.

Als Kaspersky-programma's uit deze lijst zijn geïnstalleerd op de computer, verwijdert Kaspersky Endpoint Security deze programma's. Wacht tot de verwijdering is voltooid voordat u met de installatie van Kaspersky Endpoint Security doorgaat.

De controle op incompatibele software overslaan

Als Kaspersky Endpoint Security incompatibele software op de computer detecteert, wordt de installatie van het programma onderbroken. Om verder te gaan met de installatie, moet u de incompatibele software verwijderen. Als de leverancier van software van derden echter in zijn documentatie heeft aangegeven dat zijn software compatibel is met Endpoint Protection Platforms (EPP), kunt u Kaspersky Endpoint Security installeren op een computer die een programma van deze leverancier bevat. De leverancier van de Endpoint Detection and Response (EDR)-oplossing kan bijvoorbeeld verklaren dat deze compatibel is met EPP-systemen van derden. Als dit het geval is, moet u de installatie van Kaspersky Endpoint Security starten zonder een incompatibele softwarecontrole uit te voeren. Geef hiervoor de volgende parameters door aan de installateur:

• SKIPPRODUCTCHECK=1. Controle op incompatibele software uitschakelen. De lijst met incompatibele software vindt u in het bestand incompatible.txt in het distributiepakket. Als er geen waarde is ingesteld voor deze parameter en incompatibele software wordt gedetecteerd, dan wordt de installatie van Kaspersky Endpoint Security beëindigd.
  • SKIPPRODUCTUNINSTALL=1. Automatische verwijdering van gedetecteerde incompatibele software uitschakelen. Als er geen waarde is ingesteld voor deze parameter, dan probeert Kaspersky Endpoint Security incompatibele software te verwijderen.
  • CLEANERSIGNCHECK=0. Verificatie van digitale handtekeningen van gedetecteerde incompatibele software uitschakelen. Als deze parameter niet is ingesteld, is de verificatie van digitale handtekeningen uitgeschakeld bij de implementatie van het programma via Kaspersky Security Center. Wanneer het programma lokaal is geïnstalleerd, is verificatie van digitale handtekeningen standaard ingeschakeld.

U kunt parameters in de opdrachtregel doorgeven wanneer u het programma lokaal installeert.

Voorbeeld:

C:\KES\setup_kes.exe /pEULA=1 /pPRIVACYPOLICY=1 /pKSN=0 /pSKIPPRODUCTCHECK=1 /pSKIPPRODUCTUNINSTALL=1 /pCLEANERSIGNCHECK=0 /s

Om Kaspersky Endpoint Security op afstand te installeren, moet u de juiste parameters toevoegen aan het installatiepakket-generatiebestand met de naam kes_win.kud in [Setup] (zie hieronder). Het bestand kes_win.kud is inbegrepen in de distributiekit.

kes_win.kud

[Setup]

UseWrapper=1

ExecutableRelPath=EXEC

Params=/s /pAKINSTALL=1 /pEULA=1 /pPRIVACYPOLICY=1 /pKSN=0 /pSKIPPRODUCTCHECK=1 /pSKIPPRODUCTUNINSTALL=1 /pCLEANERSIGNCHECK=0

Executable=setup_kes.exe

RebootDelegated = 1

RebootAllowed=1

ConfigFile=installer.ini

RelPathsToExclude=klcfginst.msi