Ondersteuning voor AM-PPL inschakelen en uitschakelen

14 februari 2024

ID 189943

Kaspersky Endpoint Security ondersteunt Antimalware Protected Process Light-technologie (hierna 'AM-PPL' genoemd) van Microsoft. AM-PPL beschermt Kaspersky Endpoint Security-processen tegen schadelijke acties (bijvoorbeeld de beëindiging van het programma). Dankzij AM-PPL worden alleen vertrouwde processen uitgevoerd. Kaspersky Endpoint Security-processen zijn ondertekend in overeenstemming met de Windows-beveiligingsvereisten en zijn dus vertrouwd. Voor meer informatie over AM-PPL-technologie gaat u naar de website van Microsoft. De AM-PPL-technologie is standaard ingeschakeld.

Kaspersky Endpoint Security heeft ook ingebouwde mechanismen om processen van programma's te beschermen. Met AM-PPL-ondersteuning kunt u functies voor procesbeveiliging delegeren aan het besturingssysteem. Zo werkt het programma sneller en verbruikt het minder computerbronnen.

AM-PPL-technologie is beschikbaar voor de besturingssystemen Windows 10 versie 1703 (RS2) of hoger en Windows Server 2019.

De AM-PPL-technologie is alleen beschikbaar voor computers met 32-bits besturingssystemen. De technologie is niet beschikbaar voor computers met 64-bits besturingssystemen.

Zo schakelt u de AM-PPL-technologie in of uit:

1. Schakel het Zelfbescherming-mechanisme van het programma uit.

Het Zelfbescherming-mechanisme voorkomt de wijziging en verwijdering van programmaprocessen in het computergeheugen, inclusief de wijziging van de AM-PPL-status.

2. Voer de interpreter van de opdrachtregel (cmd.exe) uit als een beheerder.
  3. Ga naar de map waar het uitvoerbare bestand van Kaspersky Endpoint Security is opgeslagen.

U kunt het pad naar het uitvoerbare bestand toevoegen aan de systeemvariabele %PATH% tijdens programma installatie.

4. Typ het volgende op de opdrachtregel:
    • klpsm.exe enable – schakel de ondersteuning voor AM-PPL-technologie in (zie onderstaande afbeelding).
    • klpsm.exe disable – schakel de ondersteuning voor AM-PPL-technologie uit.
  5. Herstart Kaspersky Endpoint Security.
  6. Hervat het Zelfbescherming-mechanisme van het programma.

Ondersteuning voor AM-PPL-technologie inschakelen