Appendix 2. Vertrouwensgroepen voor programma's

14 februari 2024

ID 193496

Kaspersky Endpoint Security categoriseert alle programma's die op de computer worden gestart in vertrouwensgroepen. Programma's worden in vertrouwensgroepen gecategoriseerd naargelang het veiligheidsrisico die de programma's voor het besturingssysteem vormen.

De vertrouwensgroepen zijn de volgende:

• Vertrouwd. Deze groep bevat programma's die aan een of meer van de volgende voorwaarden voldoen:
    • De programma's zijn digitaal ondertekend door vertrouwde leveranciers.
    • De programma's komen voor in de Kaspersky Security Network-database van vertrouwde programma's.
    • De gebruiker heeft programma in de groep 'Vertrouwd' geplaatst.

Deze programma's mogen alle bewerkingen uitvoeren.

• Deels beperkt. Deze groep bevat programma's die aan de volgende voorwaarden voldoen:
    • De programma's zijn niet digitaal ondertekend door vertrouwde leveranciers.
    • De programma's komen niet voor in de Kaspersky Security Network-database van vertrouwde programma's.
    • De gebruiker heeft programma in de groep 'Deels beperkt' geplaatst.

Zulke programma's hebben minimale beperkingen voor de toegang tot bronnen van het besturingssysteem.

• Zeer beperkt. Deze groep bevat programma's die aan de volgende voorwaarden voldoen:
    • De programma's zijn niet digitaal ondertekend door vertrouwde leveranciers.
    • De programma's komen niet voor in de Kaspersky Security Network-database van vertrouwde programma's.
    • De gebruiker heeft programma in de groep 'Zeer beperkt' geplaatst.

Zulke programma's hebben een zeer beperkte toegang tot bronnen van het besturingssysteem.

• Niet vertrouwd. Deze groep bevat programma's die aan de volgende voorwaarden voldoen:
    • De programma's zijn niet digitaal ondertekend door vertrouwde leveranciers.
    • De programma's komen niet voor in de Kaspersky Security Network-database van vertrouwde programma's.
    • De gebruiker heeft programma in de groep 'Niet vertrouwd' geplaatst.

Voor deze programma's worden alle bewerkingen geblokkeerd.