File Level Encryption

14 februari 2024

ID 193688

U kunt lijsten met bestanden maken volgens extensie of groep van extensies en lijsten met mappen op lokale schijven van de computer en regels maken voor de encryptie van bestanden die door specifieke programma's zijn aangemaakt. Nadat een beleid is toegepast, encrypt en decrypt Kaspersky Endpoint Security de volgende bestanden:

• individuele bestanden die aan encryptie- en decryptielijsten zijn toegevoegd;
  • bestanden in mappen die aan encryptie- en decryptielijsten zijn toegevoegd;
  • Bestanden die door afzonderlijke programma's zijn aangemaakt.

Dit onderdeel is beschikbaar als Kaspersky Endpoint Security is geïnstalleerd op een computer met Windows voor werkstations. Dit onderdeel is niet beschikbaar als Kaspersky Endpoint Security is geïnstalleerd op een computer met Windows voor servers.

Bestandsencryptie heeft de volgende speciale kenmerken:

• Kaspersky Endpoint Security encrypt of decrypt bestanden in vooraf gedefinieerde mappen alleen voor lokale gebruikersprofielen van het besturingssysteem. Kaspersky Endpoint Security encrypt of decrypt geen bestanden in vooraf gedefinieerde mappen van zwervende gebruikersprofielen, verplichte gebruikersprofielen, tijdelijke gebruikersprofielen en omgeleide mappen.
  • Kaspersky Endpoint Security encrypt geen bestanden die het besturingssysteem en geïnstalleerde programma's kunnen beschadigen als ze worden gewijzigd. De volgende bestanden en mappen met alle geneste mappen staan bijvoorbeeld op de lijst met encryptie-uitzonderingen:
    • %WINDIR%;
    • %PROGRAMFILES% en %PROGRAMFILES(X86)%;
    • Windows-registerbestanden.

De lijst met encryptie-uitzonderingen kan niet worden bekeken of bewerkt. Hoewel bestanden en mappen uit de lijst met encryptie-uitzonderingen kunnen worden toegevoegd aan de encryptielijst, worden ze toch niet geëncrypt tijdens bestandsencryptie.

Onderdeelinstellingen voor File Level Encryption

Parameter

Beschrijving

Encryptiemodus

Ongewijzigd laten. Als deze optie is geselecteerd, laat Kaspersky Endpoint Security bestanden en mappen ongewijzigd door ze niet te encrypten of te decrypten.

Volgens regels. Als deze optie is geselecteerd, zal Kaspersky Endpoint Security bestanden en mappen encrypten volgens de encryptieregels, bestanden en mappen decrypten volgens de decryptieregels en de toegang van programma's tot geëncrypte bestanden regelen volgens de programmaregels.

Alles decrypten. Als deze optie is geselecteerd, worden alle geëncrypte bestanden en mappen gedecrypt door Kaspersky Endpoint Security.

Encryptie

Op dit tabblad ziet u encryptieregels voor bestanden die op lokale schijven zijn opgeslagen. U kunt als volgt bestanden toevoegen:

• Vooraf gedefinieerde mappen. In Kaspersky Endpoint Security kunt u de volgende gebieden toevoegen:

Documenten. Bestanden in de standaardmap Documenten van het besturingssysteem, en de submappen ervan.

Favorieten. Bestanden in de standaardmap Favorieten van het besturingssysteem en de submappen ervan.

Bureaublad. Bestanden in de standaardmap Bureaublad van het besturingssysteem, en de submappen ervan.

Tijdelijke bestanden. Tijdelijke bestanden voor de werking van op de computer geïnstalleerde programma's. Microsoft Office-programma's maken bijvoorbeeld tijdelijke bestanden aan die back-ups van documenten bevatten.

Outlook-bestanden. Bestanden voor de werking van het e-mailprogramma Outlook: gegevensbestanden (PST), offline gegevensbestanden (OST), offline adresboekbestanden (OAB) en persoonlijk-adresboekbestanden (PAB).

• Aangepaste map. U kunt het pad naar de map typen. Houd u bij het toevoegen van een mappad aan de volgende regels:

Gebruik een omgevingsvariabele (bijvoorbeeld %FOLDER%\UserFolder\). U kunt een omgevingsvariabele slechts één keer gebruiken en alleen aan het begin van het pad.

Gebruik geen relatieve paden.

Gebruik de tekens * en ? niet.

Gebruik geen UNC-paden.

Gebruik ; of , als scheidingsteken.

• Bestanden op extensie. U kunt extensiegroepen in de lijst selecteren, zoals de extensiegroep Archieven. U kunt de bestandsextensie ook handmatig toevoegen.

Decryptie

Op dit tabblad ziet u decryptieregels voor bestanden die op lokale schijven zijn opgeslagen.

Regels voor programma's

Op het tabblad ziet u een tabel met toegangsregels voor geëncrypte bestanden voor programma's en encryptieregels voor bestanden die door individuele programma's zijn aangemaakt of gewijzigd.

Geëncrypte pakketten

Wachtwoordsterkte-eisen waaraan moet worden voldaan bij het maken van geëncrypte pakketten.

Raadpleeg ook: Over het beheer van het programma met de Beheerconsole van Kaspersky Security Center

Bestanden op schijven van een lokale computer encrypten

Toegangsregels voor geëncrypte bestanden maken voor programma's

Bestanden die zijn gemaakt of gewijzigd door specifieke programma's encrypten

Een decryptieregel genereren

Bestanden op schijven van een lokale computer decrypten

Geëncrypte pakketten aanmaken

Toegang tot geëncrypte gegevens herstellen na fout in besturingssysteem