KESCLI-opdrachten

14 februari 2024

ID 213488

Met KESCLI-opdrachten kunt u informatie ontvangen over de status van computerbeveiliging met behulp van het OPSWAT-onderdeel en kunt u standaardtaken uitvoeren, zoals de taken Malware-scan en Update.

U kunt de lijst met KESCLI-opdrachten bekijken met de opdracht --help of de verkorte opdracht -h.

Zo beheert u Kaspersky Endpoint Security vanaf de opdrachtregel:

1. Voer de interpreter van de opdrachtregel (cmd.exe) uit als een beheerder.
  2. Ga naar de map waar het uitvoerbare bestand van Kaspersky Endpoint Security is opgeslagen.

U kunt het pad naar het uitvoerbare bestand toevoegen aan de systeemvariabele %PATH% tijdens programma installatie.

3. Typ het volgende om een opdracht uit te voeren:

kescli <command> [options]

Kaspersky Endpoint Security zal nu de opdracht uitvoeren (zie onderstaande afbeelding).

unlock_kes11_cmd_getthreats

Het programma vanaf de opdrachtregel beheren

In deze sectie

Scan. Malware-scan

GetScanState. Status van voltooiing van scan

GetLastScanTime. De voltooiingstijd van de scan bepalen

GetThreats. Gegevens verkrijgen over gedetecteerde bedreigingen

UpdateDefinitions. Databases en softwaremodules van het programma bijwerken

GetDefinitionState. Bepalen van de uitgiftedatum en -tijd van de databases

EnableRTP. Beveiliging inschakelen

GetRealTimeProtectionState. Status van bescherming bestanden

GetEncryptionState. Schijfversleuteling status

Version. De versie van het programma bepalen