KES installeren in plaats van de KSWS.

14 februari 2024

ID 224330

U kunt Kaspersky Endpoint Security op de volgende manieren installeren:

• KES installeren na het verwijderen van KSWS (aanbevolen).
  • KES installeren bovenop KSWS.

Kaspersky Security for Windows Server verwijderen

U kunt het programma op afstand verwijderen met behulp van de taak Uninstall application remotely of lokaal op de server. Mogelijk moet u de server opnieuw opstarten na het verwijderen van KSWS. Als u Kaspersky Endpoint Security wilt installeren zonder opnieuw op te starten, zorg er dan voor dat Kaspersky Security for Windows Server volledig verwijderd is. Als het programma niet volledig verwijderd is kan het installeren van Kaspersky Endpoint Security leiden tot een foutieve werking van de server. Het wordt ook aanbevolen om het programma volledig te verwijderen als u het hulpprogramma Kavremover hebt gebruikt. Het hulpprogramma Kavremover biedt geen ondersteuning voor het beheer van KSWS.

Na het verwijderen van KSWS, installeert u Kaspersky Endpoint Security voor Windows met een van de beschikbare methoden.

Kaspersky Endpoint Security installeren

Beheerders schakelen doorgaans wachtwoordbeveiliging in om de toegang tot KSWS te beperken. Dit betekent dat u het wachtwoord moet invoeren om KSWS te verwijderen. Kaspersky Endpoint Security ondersteunt geen wachtwoordoverdracht om Kaspersky Security for Windows Server te verwijderen wanneer KES bovenop KSWS wordt geïnstalleerd. U kunt het wachtwoord alleen overdragen als u KES installeert op de opdrachtregel. Daarom moet u, voordat u KSWS verwijdert, wachtwoordbeveiliging uitschakelen in de programma-instellingen en wachtwoordbeveiliging opnieuw inschakelen in de programma-instellingen nadat u de migratie van KSWS naar KES hebt voltooid.

Wanneer u KES op afstand installeert, worden de onderdelen die u hebt geselecteerd in de eigenschappen van het installatiepakket geïnstalleerd op de server. We raden aan de standaardonderdelen te selecteren in de eigenschappen van het installatiepakket. Een herstart is niet nodig bij het installeren van KES bovenop KSWS.

Alvorens de lokale installatie begint, controleert Kaspersky Endpoint Security of er andere Kaspersky-programma's op de computer geïnstalleerd zijn. Als Kaspersky Security for Windows Server op de computer is geïnstalleerd, detecteert KES de set KSWS-componenten die is geïnstalleerd en selecteert dezelfde componenten voor installatie. Een herstart is niet nodig bij het installeren van KES bovenop KSWS.

Als het installeren van KES bovenop KSWS mislukt, kunt u de installatie ongedaan maken. Na het ongedaan maken van de installatie is het raadzaam om de server opnieuw op te starten en het opnieuw te proberen.

KSWS-instellingen en -taken worden niet gemigreerd wanneer Kaspersky Endpoint Security voor Windows is geïnstalleerd. Om instellingen en taken te migreren, voert u de wizard Batchconversie van beleid en taken uit.

U kunt de lijst van geïnstalleerde onderdelen controleren in het gedeelte Beveiliging van de programma-interface, met de opdracht status of in de Kaspersky Security Center-console in computereigenschappen. U kunt de set componenten na installatie wijzigen met behulp van Programmaonderdelen wijzigen.