Migratiegids van KEA naar KES voor MDR

14 februari 2024

ID 224475

Vanaf versie 11.6.0 bevat Kaspersky Endpoint Security for Windows een ingebouwde agent voor de Kaspersky Managed Detection and Response-oplossing. U hebt geen apart Kaspersky Endpoint Agent-programma meer nodig om met MDR te werken. Alle functies van Kaspersky Endpoint Agent worden uitgevoerd door Kaspersky Endpoint Security.

Wanneer u Kaspersky Endpoint Security implementeert op computers waarop Kaspersky Endpoint Agent is geïnstalleerd, blijven Kaspersky Managed Detection and Respons-oplossing werken met Kaspersky Endpoint Security. Daarnaast wordt Kaspersky Endpoint Agent van de computer verwijderd. Hetzelfde gedrag in het systeem zal optreden wanneer u Kaspersky Endpoint Security bijwerkt naar versie 11.6.0 of hoger.

Kaspersky Endpoint Security is niet compatibel met Kaspersky Endpoint Agent. U kunt deze programma's niet beide op dezelfde computer installeren.

Kaspersky Endpoint Security moet aan de volgende voorwaarden voldoen om te werken als onderdeel van Kaspersky Managed Detection and Response:

Stappen voor het migreren van [KES +KEA] configuratie naar [KES +ingebouwde agent] voor MDR

1. De beheerplug-in voor Kaspersky Endpoint Security upgraden

De MDR-component kan worden beheerd met de Kaspersky Endpoint Security Management Plug-in versie 11.6 of hoger. Afhankelijk van het type Kaspersky Security Center-console dat u gebruikt, werkt u de beheerplug-in in de Administration Console (MMC) of de webplug-in in de Web Console bij.

2. Beleid en taken migreren

Zet Kaspersky Endpoint Agent-instellingen over naar Kaspersky Endpoint Security for Windows. De volgende opties zijn beschikbaar:

• Een wizard voor het migreren van Kaspersky Endpoint Agent naar Kaspersky Endpoint Security. Een wizard voor het migreren van Kaspersky Endpoint Agent naar Kaspersky Endpoint Security werkt alleen in webconsole

Zo migreert u beleids- en taakinstellingen van Kaspersky Endpoint Agent naar Kaspersky Endpoint Security in webconsole

• Een standaard Batchconversiewizard voor beleid en taken De Batchconversiewizard van beleid en taken voor Kaspersky Security is alleen beschikbaar in de Beheerconsole (MMC). Voor meer informatie over beleiden en taken van de Batchconversiewizard raadpleegt u de Help van Kaspersky Security Center.
  3. Het licentiëren van de MDR-functionaliteit

Om Kaspersky Endpoint Security te activeren als onderdeel van de Kaspersky Managed Detection and Respons-oplossing, hebt u een aparte licentie nodig voor de Add-on Kaspersky Managed Detection and Response. U kunt dan de sleutel toevoegen met de taak Add key. Als gevolg hiervan worden twee sleutels aan het programma toegevoegd: Kaspersky Endpoint Security en Kaspersky Managed Detection and Response.

4. Het Kaspersky Endpoint Security-programma installeren/ upgraden

Om MDR-functionaliteit te migreren tijdens de installatie of upgrade van een applicatie, wordt aanbevolen om de installatietaak op afstand. Wanneer u een installatietaak op afstand maakt, moet u de EDR-component selecteren in de instellingen van het installatiepakket.

U kunt het programma ook upgraden met behulp van de volgende methoden:

• Met Kaspersky-updateservice.
    • Lokaal, met behulp van de Installatiewizard.

Kaspersky Endpoint Security ondersteunt het automatisch selecteren van onderdelen bij het upgraden van het programma op een computer waarop het programma Kaspersky Endpoint Agent is geïnstalleerd. De automatische selectie van onderdelen hangt af van de machtigingen van het gebruikersaccount dat het programma opwaardeert.

Als u Kaspersky Endpoint Security upgradet met behulp van het EXE- of MSI-bestand onder de systeemaccount (SYSTEM), krijgt Kaspersky Endpoint Security toegang tot actuele licenties van Kaspersky-oplossingen. Als op de computer Kaspersky Endpoint Agent is geïnstalleerd en MDR-oplossing is geactiveerd, configureert het Kaspersky Endpoint Security-installatieprogramma automatisch de set onderdelen en selecteert het MDR-onderdeel. Hierdoor schakelt Kaspersky Endpoint Security over op het gebruik van de ingebouwde agent en wordt Kaspersky Endpoint Agent verwijderd. Het uitvoeren van het MSI-installatieprogramma onder de systeemaccount (SYSTEM) wordt meestal uitgevoerd bij het upgraden via de Kaspersky-updateservice of bij het implementeren van een installatiepakket via Kaspersky Security Center.

Als u Kaspersky Endpoint Security upgradet met behulp van een MSI-bestand onder een gebruikersaccount zonder privileges, dan heeft Kaspersky Endpoint Security toegang tekort tot actuele licenties van Kaspersky-oplossingen. In dit geval selecteert Kaspersky Endpoint Security automatisch componenten op basis van een reeks componenten van Kaspersky Endpoint Agent. Hierna schakelt Kaspersky Endpoint Security over op het gebruik van de ingebouwde agent en wordt Kaspersky Endpoint Agent verwijderd.

Kaspersky Endpoint Security ondersteunt upgraden zonder de computer opnieuw op te starten. U kunt de toepassingsupgrademodus in beleidseigenschappen.

5. De werking van het programma controleren

Als de computer na installatie of upgrade de status Critical heeft in de Kaspersky Security Center-console:

• Zorg ervoor dat op de computer Netwerkagent versie 13.2 of hoger is geïnstalleerd.
    • Controleer de werkingsstatus van het ingebouwde agent door het Application components status report te bekijken. Als een onderdeel de status Not installed heeft, installeer dan de onderdeel met de taak Change application components. Als een onderdeel de Geen onderdeel van licentie toestand heeft, zorg er dan voor dat u de ingebouwde agent-functionaliteit heeft geactiveerd.
    • Zorg ervoor dat u akkoord gaat met de Kaspersky Security Network-verklaring in het nieuwe beleid van Kaspersky Endpoint Security voor Windows.