Migratie van beleid en taken voor Kaspersky Endpoint Agent

14 februari 2024

ID 224503

Vanaf versie 11.7.0 omvat Kaspersky Endpoint Security for Windows een wizard voor het migreren van Kaspersky Endpoint Agent naar Kaspersky Endpoint Security. U kunt beleids- en taakinstellingen migreren voor de volgende oplossingen:

• Kaspersky Sandbox
  • Kaspersky Endpoint Detection and Response Optimum (EDR Optimum)
  • Kaspersky Anti Targeted Attack Platform (EDR)

Een wizard voor het migreren van Kaspersky Endpoint Agent naar Kaspersky Endpoint Security werkt alleen in webconsole en cloudconsole. In de beheerconsole (MMC) kunt u instellingen voor Kaspersky Anti Targeted Attack Platform (EDR)-oplossing alleen migreren met de standaard Kaspersky Security Center-migratiewizard.

U wordt aanbevolen eerst Kaspersky Endpoint Agent naar Kaspersky Endpoint Security te migreren op een enkele computer en vervolgens op een groep computers. Daarna voltooit u de migratie op alle computers van het bedrijf.

Zo migreert u beleids- en taakinstellingen van Kaspersky Endpoint Agent naar Kaspersky Endpoint Security:

Selecteer in het hoofdvenster van de webconsole achtereenvolgen OperationsMigration from Kaspersky Endpoint Agent.

De wizard Beleids- en taakmigratie wordt gestart. Volg de instructies van de wizard.

Stap 1. Beleidsmigratie

De migratiewizard maakt een nieuw beleid die de instellingen van het Kaspersky Endpoint Security-beleid en het Kaspersky Endpoint Agent-beleid samenvoegt. In de beleidslijst selecteert u het Kaspersky Endpoint Agent-beleid waarvan u de instellingen wilt samenvoegen met het Kaspersky Endpoint Security-beleid. Klik op een Kaspersky Endpoint Agent-beleid om het Kaspersky Endpoint Security-beleid te selecteren waarmee u de instellingen wilt samenvoegen. Zorg dat u telkens het juiste beleid hebt geselecteerd en ga naar de volgende stap.

Stap 2. Taakmigratie

De Migratiewizard maakt nieuwe taken voor Kaspersky Endpoint Security. In de takenlijst selecteert u de Kaspersky Endpoint Agent-taken die u wilt maken voor het Kaspersky Endpoint Security-beleid. De Wizard ondersteunt taken voor Kaspersky Endpoint Detection and Response en Kaspersky Sandbox. Ga naar de volgende stap.

Stap 3. Voltooiing van wizard

Verlaat de wizard verlaten. Als gevolg hiervan doet de wizard het volgende:

• Maakt een nieuw Kaspersky Endpoint Security-beleid.

Het beleid voegt instellingen van Kaspersky Endpoint Security en Kaspersky Endpoint samen. Het beleid krijgt de naam <Naam van Kaspersky Endpoint Security-beleid> & <Naam van Kaspersky Endpoint Agent-beleid>. Het nieuwe beleid heeft de status Inactive. Wijzig nu de statussen van het Kaspersky Endpoint Agent-beleid en het Kaspersky Endpoint Security-beleid in Inactive en activeer het nieuwe samengevoegde beleid.

Controleer na de migratie van Kaspersky Endpoint Agent naar Kaspersky Endpoint Security voor Windows of in het nieuwe beleid de functionaliteit voor gegevensoverdracht naar de Administration Server (gegevens van quarantainebestanden en de bedreigingsontwikkelingsketen) is ingesteld. Parameterwaarden voor gegevensoverdracht worden niet gemigreerd vanuit een Kaspersky Endpoint Agent-beleid.

Tijdens het migreren van Kaspersky Endpoint Agent naar Kaspersky Endpoint Security voor de Kaspersky Anti Targeted Attack Platform (EDR)-oplossing, kunnen er fouten optreden tijdens het verbinden van de computer met de Central Node servers. De reden is dat de migratiewizard in Web Console de volgende beleidsinstellingen overslaat en deze niet migreert:

• Verbod op wijzigen van de instellingen Settings for connecting to KATA servers ("hangslot").

Standaard kunnen de instellingen gewijzigd worden (het “hangslot” is open). De instellingen zijn daarom niet toegepast op de computer. U zult de wijziging van de instellingen moeten verbieden en het "hangslot" sluiten.

• Crypto-container.

Als u twee-weg verificatie gebruikt om contact te maken met de Central Node servers, moet u de crypto-container opnieuw toevoegen. De migratiewizard migreert correct het TLS-certificaat van de server.

De wizard Beleids- en Taakmigratie in Beheerconsole (MMC) migreert alle instellingen voor het Kaspersky Anti Targeted Attack Platform (EDR)-oplossing.

• Maakt nieuwe Kaspersky Endpoint Security-taken.

Nieuwe taken zijn kopieën van Kaspersky Endpoint Agent-taken voor de oplossing Kaspersky Endpoint Detection and Response. De taken van Kaspersky Endpoint Agent worden door de wizard niet gewijzigd.