Telemetrie configureren

14 februari 2024

ID 236497

Telemetrie is een lijst met gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden op de beveiligde computer. Kaspersky Endpoint Security analyseert telemetriegegevens en verzendt deze tijdens de synchronisatie naar Kaspersky Anti Targeted Attack Platform. Telemetriegebeurtenissen komen bijna continu op de server aan. Kaspersky Endpoint Security start de synchronisatie met de server wanneer aan een van de volgende voorwaarden is voldaan:

• Het synchronisatie-interval is vervallen.
  • Het aantal gebeurtenissen in de buffer overschrijdt de bovengrens.

Daarom synchroniseert het programma standaard elke 30 seconden of wanneer de buffer 1024 gebeurtenissen bevat. U kunt het synchronisatiegedrag configureren in het Kaspersky Endpoint Security-beleid en optimale waarden selecteren die overeenkomen met uw netwerkbelasting (zie onderstaande instructies).

Als er geen verbinding is tussen Kaspersky Endpoint Security en de server, plaatst het programma nieuwe gebeurtenissen in de wachtrij. Wanneer de verbinding hersteld is, stuurt Kaspersky Endpoint Security gebeurtenissen in de wachtrij in de juiste volgorde naar de server. Om overbelasting van de server te voorkomen, kan Kaspersky Endpoint Security bepaalde gebeurtenissen overslaan. Hiervoor kunt u de instellingen voor gebeurtenisoverdracht optimaliseren zoals een maximale waarde voor gebeurtenissen per uur (zie onderstaande instructies).

Als u Kaspersky Anti Targeted Attack Platform gebruikt in combinatie met een andere oplossing die ook telemetrie gebruikt, kunt u telemetrie voor KATA (EDR) uitschakelen (zie instructies hierboven). Hiermee kunt u de serverbelasting voor deze oplossingen optimaliseren. Als u bijvoorbeeld de Managed Detection and Response-oplossing en KATA (EDR) hebt geïmplementeerd, kunt u MDR-telemetrie gebruiken en Threat Response-taken maken in KATA (EDR).

EDR-telemetrie configureren via de Beheerconsole (MMC)

EDR-telemetrie configureren op de webconsole