Afdrukbeheer

14 februari 2024

ID 241173

U kunt Afdrukbeheer gebruiken om gebruikerstoegang tot lokale en netwerkprinters te configureren.

Beheer van lokale printers

Kaspersky Endpoint Security maakt het configureren van toegang tot lokale printers op twee niveaus mogelijk: verbinden en afdrukken.

Kaspersky Endpoint Security regelt de lokale printerverbinding via de volgende bussen: USB, Seriële poort (COM), parallelle poort (LPT).

Kaspersky Endpoint Security regelt de verbinding van lokale printers met COM- en LPT-poorten alleen op het niveau van de bus. Dit wil zeggen dat, om de aansluiting van printers op COM- en LPT-poorten te voorkomen, u de verbinding van alle apparaattypen op COM- en LPT-bussen moet verbieden. Voor printers die via USB zijn aangesloten, regelt het programma op twee niveaus: apparaattype (lokale printers) en verbindingsbus (USB). Daarom kunt u toestaan dat alle apparaattypen, behalve lokale printers, verbinding maken met USB.

U kunt een van de volgende toegangsmodi tot lokale printers via USB selecteren:

• Toestaan . Kaspersky Endpoint Security verleent volledige toegang tot lokale printers aan alle gebruikers. Gebruikers kunnen printers aansluiten en documenten afdrukken met behulp van de middelen die het besturingssysteem biedt.
  • Blokkeren . Kaspersky Endpoint Security blokkeert de verbinding van lokale printers. Het programma staat alleen verbinding toe met vertrouwde printers.
  • Afhankelijk van verbindingsbus . Kaspersky Endpoint Security staat toe verbinding te maken met lokale printers in overeenstemming met de status van de USB-busverbinding (Toestaan or Blokkeren ).
  • Volgens regels . Om afdrukken te beheren, moet u printingregels toevoegen. In de regels kunt u gebruikers of een groep gebruikers selecteren waarvoor u toegang tot het afdrukken van documenten op lokale printers wilt toestaan of blokkeren.

Beheer van netwerkprinters

Met Kaspersky Endpoint Security kunt u toegang configureren tot afdrukken op netwerkprinters. U kunt een van de volgende toegangsmodi naar netwerkprinters selecteren:

• Toestaan en niet registreren icon_DC_Access_Allow_DONTLOG. Kaspersky Endpoint Security heeft geen controle over het afdrukken op netwerkprinters. Het programma verleent alle gebruikers toegang tot afdrukken en slaat geen informatie over het afdrukken op in het gebeurtenislogboek.
  • Toestaan . Kaspersky Endpoint Security geeft alle gebruikers toegang tot afdrukken op netwerkprinters.
  • Blokkeren . Kaspersky Endpoint Security beperkt de toegang tot netwerkprinters voor alle gebruikers. Het programma geeft alleen toegang tot vertrouwde printers.
  • Volgens regels . Kaspersky Endpoint Security verleent toegang tot afdrukken in overeenstemming met de afdrukregels. In de regels kunt u gebruikers of een groep gebruikers selecteren die documenten wel of niet mogen afdrukken op een netwerkprinter.

Afdrukregels voor printers toevoegen

Een afdrukregel toevoegen in de Beheerconsole (MMC)

Een aangepaste regel voor afdrukking toevoegen in de Webconsole en de Cloudconsole

Een afdrukregel maken in de programma-interface

Vertrouwde printers

Vertrouwde apparaten zijn apparaten waartoe gebruikers die in de instellingen voor vertrouwde apparaten zijn opgegeven altijd volledige toegang hebben.

De procedure voor het toevoegen van vertrouwde printers is precies hetzelfde als voor andere typen vertrouwde apparaten. U kunt lokale printers toevoegen op basis van ID of apparaatmodel. U kunt alleen netwerkprinters toevoegen per apparaat-ID.

Als u een vertrouwde lokale printer per ID wilt toevoegen, hebt u een unieke ID (hardware-ID – HWID) nodig. U kunt de ID vinden in apparaateigenschappen met behulp van hulpprogramma's van het besturingssysteem (zie onderstaande afbeelding). Met het hulpprogramma Apparaatbeheer kunt u dit doen. De ID van een lokale printer kan er als volgt uitzien: 6&2D09F5AF&1&C000. Apparaten toevoegen per ID is handig als u meerdere specifieke apparaten wilt toevoegen. U kunt ook maskers gebruiken.

Als u een vertrouwde lokale printer per apparaatmodel wilt toevoegen, hebt u de leveranciers-ID (VID) en de product-ID (PID) nodig. U kunt de ID's vinden in apparaateigenschappen met behulp van hulpprogramma's van het besturingssysteem (zie onderstaande afbeelding). Sjabloon voor de invoer van het VID en PID: VID_04A9&PID_27FD. Apparaten toevoegen per model is handig als u een bepaald model apparaten in uw bedrijf gebruikt. Op deze manier kunt u alle apparaten van dit model toevoegen.

Venster Printereigenschappen in Apparaatbeheer.

Apparaat-ID in Apparaatbeheer

Als u een vertrouwde netwerkprinter wilt toevoegen, hebt u de bijbehorende apparaat-ID nodig. Voor netwerkprinters kan de apparaat-ID de netwerknaam van de printer (naam van de gedeelde printer), het IP-adres van de printer of de URL van de printer zijn.