De [KSWS+KEA]-configuratie migreren naar [KES+built-in agent]

14 februari 2024

ID 243318

Om ondersteuning te bieden voor het gebruik van Kaspersky Endpoint Security for Windows als onderdeel van EDR (KATA), EDR Optimum, EDR Expert, Kaspersky Sandbox en MDR werd een ingebouwde agent toegevoegd aan het programma. U hebt geen apart Kaspersky Endpoint Agent-programma meer nodig om met deze oplossingen te werken.

Bij het migreren van KSWS naar KES blijven de oplossingen EDR (KATA), EDR Optimum, EDR Expert, Kaspersky Sandbox en MDR werken met Kaspersky Endpoint Security. Daarnaast wordt Kaspersky Endpoint Agent van de computer verwijderd.

Het migreren van de configuratie [KSWS+KEA] naar [KES+ingebouwde agent] omvat de volgende stappen:

1. Migreren van KSWS naar KES

Migreren van KSWS naar KES omvat het installeren van Kaspersky Endpoint Security in plaats van Kaspersky Security for Windows Server.

Om de migratie uit te voeren, moet u de onderdelen selecteren die nodig zijn om Detection and Response-oplossingen te ondersteunen als onderdeel van Kaspersky Endpoint Security. Na het installeren van het programma schakelt Kaspersky Endpoint Security over op het gebruik van de ingebouwde agent en wordt Kaspersky Endpoint Agent verwijderd.

2. Het beleid en de taken migreren

Het migreren van [KSWS+KEA] beleid en taken naar [KES+ingebouwde agent] omvat de volgende stappen:

1. Beleid en taken migreren van KSWS naar KES met behulp van de wizard Batchconversie van beleid en taken (alleen beschikbaar in de Beheerconsole (MMC)).

Als resultaat wordt een beleidsprofiel met de naam UpgradedFromKSWS <Naam van het beleid van Kaspersky Security for Windows Server> toegevoegd aan het KES-beleid. Nieuwe KES-taken worden ook aangemaakt met de namen <KSWS-taaknaam> (geconverteerd).

2. Beleid en taken migreren van KEA naar KES met behulp van de wizard voor migratie van Kaspersky Endpoint Agent (alleen beschikbaar op de webconsole en cloudconsole).

Als resultaat wordt een nieuw beleid gemaakt met de naam <Naam van het Kaspersky Endpoint Security-beleid> & <Naam van het Kaspersky Endpoint Agent-beleid>. Er worden ook nieuwe taken en KES-taken gemaakt.

3. Licentiefunctionaliteit

Als u een algemene Kaspersky Endpoint Detection and Response Optimum- of Kaspersky Optimum Security-licentie gebruikt om Kaspersky Endpoint Security voor Windows en Kaspersky Endpoint Agent te activeren, wordt de EDR Optimum-functionaliteit automatisch geactiveerd na het upgraden van het programma naar versie 11.7.0. U hoeft verder niets te doen.

Als u een afzonderlijke add-on-licentie voor Kaspersky Endpoint Detection and Response Optimum gebruikt om EDR Optimum-functionaliteit te activeren, moet de EDR Optimum-sleutel toegevoegd zijn aan de Kaspersky Security Center-repository en de functie voor automatische distributie van licentiesleutels ingeschakeld zijn. Nadat u het programma hebt geüpgraded naar versie 11.7.0, wordt de EDR Optimum-functionaliteit automatisch geactiveerd.

Als u een Kaspersky Endpoint Detection and Response Optimum- of Kaspersky Optimum Security-licentie gebruikt om Kaspersky Endpoint Agent te activeren, en een andere licentie om Kaspersky Endpoint Security voor Windows te activeren, moet u de sleutel van Kaspersky Endpoint Security voor Windows vervangen door de algemene Endpoint Detection and Response Optimum- of Kaspersky Optimum Security-sleutel. U kunt dan de sleutel vervangen met de taak Add key.

U hoeft de Kaspersky Sandbox-functionaliteit niet te activeren. Kaspersky Sandbox-functionaliteit is onmiddellijk beschikbaar na het upgraden en activeren van Kaspersky Endpoint Security voor Windows.

Alleen de Kaspersky Anti Targeted Attack Platform-licentie kan worden gebruikt om Kaspersky Endpoint Security te activeren als onderdeel van de Kaspersky Anti Targeted Attack Platform-oplossing. Nadat u het programma hebt geüpgraded naar versie 12.1, wordt de EDR (KATA)-functionaliteit automatisch geactiveerd. U hoeft verder niets te doen.

4. De status van Kaspersky Endpoint Detection and Response Optimum en Kaspersky Sandbox controleren

Als de computer na de upgrade de status Critical heeft in de Kaspersky Security Center-console:

• Zorg ervoor dat op de computer Netwerkagent versie 13.2 of hoger is geïnstalleerd.
    • Controleer de werkingsstatus van het ingebouwde agent door het Application components status report te bekijken. Als een onderdeel de status Not installed heeft, installeer dan de onderdeel met de taak Change application components.
    • Zorg ervoor dat u akkoord gaat met de Kaspersky Security Network-verklaring in het nieuwe beleid van Kaspersky Endpoint Security voor Windows.

Verifieer via het Application components status report dat de EDR Optimum-functionaliteit is geactiveerd. Als een onderdeel de status Geen onderdeel van licentie heeft, zorg er dan voor dat de functie voor automatische distributie van licentiesleutels van EDR Optimum is ingeschakeld.