Toegang tot Bluetooth apparaten beheren

14 februari 2024

ID 255732

Kaspersky Endpoint Security kan de toegang tot Bluetooth apparaten beheren. Bluetooth apparaten zijn bijvoorbeeld draadloze toetsenborden, muizen, headsets, printers, enz. Je kunt Bluetooth ook gebruiken voor communicatie met bijvoorbeeld een mobiel apparaat.

Wanneer Bluetooth apparaten zijn verbonden of losgekoppeld, kan het programma meerdere gebeurtenissen over het apparaat aanmaken. De reden is dat het besturingssysteem een Bluetooth apparaat kan detecteren als meerdere apparaten van verschillende typen. Kaspersky Endpoint Security beheert ook de Bluetooth-adapter waarmee het apparaat is verbonden als een afzonderlijk apparaat. Daarom maakt het programma voor elk van de gedetecteerde apparaten een gebeurtenis aan.

U kunt een van de volgende toegangsmodi tot Bluetooth apparaten selecteren:

• Toestaan en niet registreren icon_DC_Access_Allow_DONTLOG. Kaspersky Endpoint Security maakt verbinding met alle Bluetooth apparaten mogelijk en slaat geen informatie over de verbinding op in het gebeurtenislogboek. U kunt Bluetooth-invoerapparaten (toetsenborden, muizen, enz.) aansluiten, gegevens verzenden via Bluetooth, andere Bluetooth apparaten beheren (headset, hoofdtelefoon, enz.).
  • Toestaan . Kaspersky Endpoint Security maakt verbinding met alle Bluetooth apparaten mogelijk. U kunt Bluetooth-invoerapparaten (toetsenborden, muizen, enz.) aansluiten, gegevens verzenden via Bluetooth, andere Bluetooth apparaten beheren (headset, hoofdtelefoon, enz.).
  • Blokkeren . Kaspersky Endpoint Security beperkt de toegang tot Bluetooth apparaten. U kunt alleen verbinding maken met Bluetooth-invoerapparaten (de Human Interface Devices-klasse). Deze apparaten omvatten toetsenborden, muizen, joysticks, enz.

Het is niet mogelijk om een lijst met vertrouwde Bluetooth apparaten aan te maken. Als u beperkte toegang tot Bluetooth apparaten heeft, kunt u alleen verbinding maken met Bluetooth-invoerapparaten.

U kunt het verbinden van invoerapparaten alleen toestaan in de gebruikersinterface van het programma of in de Webconsole. U kunt het verbinden van invoerapparaten niet toestaan in de Beheerconsole (MMC).

Toegangsregels voor Bluetooth apparaten configureren in de Beheerconsole (MMC)

Toegangsregels voor Bluetooth apparaten configureren in de Webconsole en Cloudconsole

Toegangsregels voor Bluetooth apparaten configureren in de programma-interface