Endpoint Detection and Response Agent

14 februari 2024

ID 256811

Vanaf Kaspersky Endpoint Security 12.3 voor Windows bevat het programma de configuratie Endpoint Detection and Response Agent (EDR Agent). Endpoint Detection and Response Agent is een programma dat wordt geïnstalleerd op individuele werkstations en servers in de IT-infrastructuur van de organisatie ter ondersteuning van de oplossingen Kaspersky Managed Detection and Response en Kaspersky Anti Targeted Attack Platform (EDR). EDR-agent controleert voortdurend de processen die op deze computers worden uitgevoerd, open netwerkverbindingen en bestanden die worden gewijzigd. Beveiligings- en besturingscomponenten zijn niet beschikbaar voor EDR Agent.

EDR-agent compatibel met EPP-applicaties van derden. Hierdoor kunt u hulpmiddelen voor infrastructuurbeveiliging van derden gebruiken naast Detection and Response van Kaspersky.

Om EDR-agent te implementeren, moet op de computer de Network Agent geïnstalleerd zijn en moet de computer toegevoegd zijn aan de Kaspersky Security Center-console. Om de interactie van EDR-agent met Kaspersky Security Center mogelijk te maken, moet u de beheerplug-in van Kaspersky Endpoint Security voor Windows installeren. U kunt EDR-agent instellingen opgeven met behulp van een groepsbeleid. Om EDR-agent te integreren, moet u de integratie configureren in de juiste beleidssecties.

De volgende Kaspersky-programma’s moeten op de infrastructuur worden geïnstalleerd om de werking van MDR/KATA (EDR) te ondersteunen:

• Netwerkagent
  • EDR Agent

Endpoint

icon_ksc

Kaspersky Endpoint Security voor Windows beheerplug-in

Kaspersky Security Center

MDR / KATA (EDR)

In deze sectie

EDR-agent installeren

EDR-agent integreren met MDR

EDR-agent integreren met KATA (EDR)

Compatibiliteit met toepassingen van derden EPP