Databases en softwaremodules van het programma bijwerken

14 februari 2024

ID 34566

Het bijwerken van de databases en programmamodules van Kaspersky Endpoint Security zorgt voor een up-to-date bescherming op de computer. Nieuwe virussen en andere soorten malware duiken elke dag wereldwijd op. De databases van Kaspersky Endpoint Security bevatten informatie over dreigingen en methoden om ze onschadelijk te maken. Voor een snelle detectie van dreigingen wordt u aanbevolen de databases en programmamodules regelmatig te updaten.

Voor periodieke updates hebt u een actieve licentie nodig. Zonder actieve licentie kunt u maar één keer een update uitvoeren.

De computer moet verbonden zijn met het internet om het updatepakket te downloaden vanaf de updateservers van Kaspersky. Standaard worden de instellingen voor de internetverbinding automatisch bepaald. Als u een proxyserver gebruikt, moet u de instellingen van de proxyserver aanpassen.

Updates worden gedownload via het HTTPS-protocol. Ze kunnen ook via het HTTP-protocol worden gedownload als ze niet via het HTTPS-protocol kunnen worden gedownload.

Tijdens het bijwerken worden de volgende objecten gedownload en geïnstalleerd op de computer:

• De databases van Kaspersky Endpoint Security. De computerbescherming wordt geleverd aan de hand van databases die definities van virussen en andere dreigingen bevatten, alsook methoden om ze onschadelijk te maken. De beschermingsonderdelen gebruiken deze informatie wanneer ze geïnfecteerde bestanden op de computer zoeken en onschadelijk maken. De databases worden voortdurend geüpdatet met records van nieuwe dreigingen en methoden om ze onschadelijk te maken. Daarom raden we aan dat u de databases regelmatig bijwerkt.

Naast de databases van Kaspersky Endpoint Security worden ook de netwerkstuurprogramma's bijgewerkt waarmee de programmaonderdelen het netwerkverkeer onderscheppen.

• Programmamodules. Naast de databases van Kaspersky Endpoint Security kunt u ook de programmamodules bijwerken. Het bijwerken van de programmamodules verhelpt kwetsbaarheden in Kaspersky Endpoint Security, voegt nieuwe functies toe of verbetert bestaande functies.

Tijdens het bijwerken worden de programmamodules en de databases op de computer vergeleken met de up-tot-date versie op de updatebron. Als uw huidige databases en programmamodules verschillen van de overeenkomstige up-tot-date versies, wordt het ontbrekende deel van de updates op de computer geïnstalleerd.

Als de databases verouderd zijn, is het updatepakket mogelijk groot waardoor het netwerkverkeer hoger zal zijn (tot wel tientallen megabytes meer).

Informatie over de huidige staat van de Kaspersky Endpoint Security-databases is zichtbaar in het hoofdvenster van het programma of de knopinfo die u ziet als u de muisaanwijzer over het pictogram van het programma in het systeemvak beweegt.

Informatie over de resultaten van de updates en over alle gebeurtenissen tijdens de uitvoering van de updatetaak wordt in het rapport van Kaspersky Endpoint Security geregistreerd.

In deze sectie

Updatescenario's voor database en programmamodule

Een updatetaak starten en stoppen

Een updatetaak met de rechten van een ander gebruikersaccount starten

De uitvoermodus van de updatetaak selecteren

Een updatebron toevoegen

Programmamodules updaten

Een proxyserver voor updates gebruiken

Laatste update terugdraaien