Over toegangsregels

14 februari 2024

ID 38436

Regels voor toegang tot apparaten zijn een groep instellingen die bepalen hoe gebruikers toegang krijgen tot apparaten die zijn geïnstalleerd of aangesloten op de computer. Deze instellingen omvatten toegang tot een specifiek apparaat, een toegangsschema en lees- of schrijfmachtigingen. U kunt geen apparaten toevoegen die niet door Apparaatcontrole kunnen worden geclassificeerd. De toegang tot zulke apparaten is voor alle gebruikers toegestaan.

Toegangsregels voor apparaten

De groep instellingen van een toegangsregel hangt af van het type apparaat (zie onderstaande tabel).

Instellingen van toegangsregels

Apparaten

Toegangsbeheer

Schema voor toegang tot een apparaat

Toewijzing van gebruikers en/of groepen gebruikers

Prioriteit

Lees- en schrijfmachtiging

Harde schijven

Inclusief pictogram.

Inclusief pictogram.

Inclusief pictogram.

Inclusief pictogram.

Inclusief pictogram.

Verwisselbare schijven (inclusief USB-flashstations)

Inclusief pictogram.

Inclusief pictogram.

Inclusief pictogram.

Inclusief pictogram.

Inclusief pictogram.

Diskettes

Inclusief pictogram.

Inclusief pictogram.

Inclusief pictogram.

Inclusief pictogram.

Inclusief pictogram.

Cd-/dvd-stations

Inclusief pictogram.

Inclusief pictogram.

Inclusief pictogram.

Inclusief pictogram.

Inclusief pictogram.

Draagbare apparaten (MTP)

Inclusief pictogram.

Inclusief pictogram.

Inclusief pictogram.

Inclusief pictogram.

Inclusief pictogram.

Lokale Printers

Inclusief pictogram.

Inclusief pictogram.

Inclusief pictogram.

Netwerkprinters

Inclusief pictogram.

Inclusief pictogram.

Inclusief pictogram.

Modems

Inclusief pictogram.

Tapeapparaten

Inclusief pictogram.

Multifunctionele apparaten

Inclusief pictogram.

Smartcardlezers

Inclusief pictogram.

Windows CE USB ActiveSync-apparaten

Inclusief pictogram.

Externe netwerkadapters

Inclusief pictogram.

Bluetooth

Inclusief pictogram.

Camera's en scanners

Inclusief pictogram.

Toegangsregels voor wifinetwerken

Een toegangsregel voor wifinetwerken bepaalt of het gebruik van wifinetwerken is toegestaan (de status ) of verboden (de status ). U kunt een vertrouwd wifinetwerk (de status ) toevoegen aan een regel. Bij het gebruik van een vertrouwd wifinetwerk zijn er geen beperkingen. Standaard staat een toegangsregel voor wifinetwerken de toegang tot elk wifinetwerk toe.

Toegangsregels voor verbindingsbussen

Toegangsregels voor verbindingsbussen bepalen of de aansluiting van apparaten is toegestaan (de status ) of verboden (de status ). Regels die de toegang tot bussen toestaan, worden standaard aangemaakt voor alle verbindingsbussen in de classificatie van het onderdeel Apparaatcontrole.

Toetsenbord en muis kunnen niet worden vergrendeld met Apparaatcontrole. Als u de toegang tot de USB-verbindingsbus verbiedt, blijft de gebruiker werken met een toetsenbord en muis die via USB zijn aangesloten. Het onderdeel BadUSB Attack Prevention is ontworpen om te voorkomen dat geïnfecteerde USB-apparaten zich voordoen als toetsenborden wanneer ze op de computer worden aangesloten.