Netwerkmonitor

8 juli 2024

ID 49629

Netwerkmonitor is een tool ontworpen voor de realtime weergave van informatie over de netwerkactiviteit van de computer van een gebruiker.

Zo start u Netwerkmonitor:

Ga in het hoofdvenster van het programma naar Bewaking en klik op de tegel Netwerkmonitor.

Het venster Netwerkmonitor wordt geopend. In dit venster ziet u informatie over de netwerkactiviteit van de computer op vier tabbladen:

• Op het tabblad Netwerkactiviteit ziet u alle huidige actieve netwerkverbindingen van de computer. Zowel uitgaande als inkomende netwerkverbindingen worden weergegeven. Op dit tabblad kunt u ook netwerkpakketregels maken voor de werking van de firewall.
  • Op het tabblad Open poorten ziet u alle open netwerkpoorten van de computer. Op dit tabblad kunt u ook netwerkpakketregels en programmaregels maken voor de werking van de firewall.
  • Op het tabblad Netwerkverkeer ziet u het volume van het inkomende en uitgaande netwerkverkeer tussen de computer van de gebruiker en andere computers in het netwerk waarmee de gebruiker momenteel is verbonden.
  • Op het tabblad Geblokkeerde computers ziet u de IP-adressen van externe computers waarvoor de netwerkactiviteit is geblokkeerd door het onderdeel Network Threat Protection nadat een netwerkaanval vanaf die IP-adressen is gedetecteerd.