File Level Encryption op lokale schijven van de computer

14 februari 2024

ID 57604

Dit onderdeel is beschikbaar als Kaspersky Endpoint Security is geïnstalleerd op een computer met Windows voor werkstations. Dit onderdeel is niet beschikbaar als Kaspersky Endpoint Security is geïnstalleerd op een computer met Windows voor servers.

Bestandsencryptie heeft de volgende speciale kenmerken:

• Kaspersky Endpoint Security encrypt of decrypt bestanden in vooraf gedefinieerde mappen alleen voor lokale gebruikersprofielen van het besturingssysteem. Kaspersky Endpoint Security encrypt of decrypt geen bestanden in vooraf gedefinieerde mappen van zwervende gebruikersprofielen, verplichte gebruikersprofielen, tijdelijke gebruikersprofielen en omgeleide mappen.
  • Kaspersky Endpoint Security encrypt geen bestanden die het besturingssysteem en geïnstalleerde programma's kunnen beschadigen als ze worden gewijzigd. De volgende bestanden en mappen met alle geneste mappen staan bijvoorbeeld op de lijst met encryptie-uitzonderingen:
    • %WINDIR%;
    • %PROGRAMFILES% en %PROGRAMFILES(X86)%;
    • Windows-registerbestanden.

De lijst met encryptie-uitzonderingen kan niet worden bekeken of bewerkt. Hoewel bestanden en mappen uit de lijst met encryptie-uitzonderingen kunnen worden toegevoegd aan de encryptielijst, worden ze toch niet geëncrypt tijdens bestandsencryptie.

In deze sectie

Bestanden op schijven van een lokale computer encrypten

Toegangsregels voor geëncrypte bestanden maken voor programma's

Bestanden die zijn gemaakt of gewijzigd door specifieke programma's encrypten

Een decryptieregel genereren

Bestanden op schijven van een lokale computer decrypten

Geëncrypte pakketten aanmaken

Toegang tot geëncrypte gegevens herstellen

Toegang tot geëncrypte gegevens herstellen na fout in besturingssysteem

Sjablonen van berichten voor toegang tot geëncrypte bestanden bewerken