Controleren of een website veilig is

28 maart 2023

ID 70888

Met Kaspersky Free kunt u de veiligheid van een website controleren alvorens u op een koppeling klikt om de website te openen. Websites worden door URL Advisor gecontroleerd.

Het onderdeel URL Advisor controleert koppelingen op een geopende webpagina in Microsoft Edge gebaseerd op Chromium, Google Chrome of Mozilla Firefox. Kaspersky Free toont één van de volgende pictogrammen naast de gecontroleerde koppeling:

Veilige webpagina – als de gekoppelde webpagina veilig is volgens Kaspersky

Onbekende webpagina – als er geen informatie over de veiligheid van de gekoppelde webpagina is

Webpagina die door indringers kan worden gebruikt – als volgens Kaspersky hackers schade kunnen toebrengen aan uw computer of uw gegevens door gebruik te maken van de webpagina waarnaar de link leidt;

Aangetaste webpagina – als volgens Kaspersky de webpagina waar de link naartoe leidt geïnfecteerd of gehackt kan zijn;

Gevaarlijke webpagina – als de gekoppelde webpagina gevaarlijk is volgens Kaspersky

Als u een pop-upvenster met meer informatie over de koppeling wilt zien, beweegt u de muisaanwijzer naar het desbetreffende pictogram.

Standaard controleert Kaspersky Free alleen de koppelingen in de zoekresultaten.