Apparaten in uw netwerk weergeven

13 maart 2024

ID 142376

Met de Smart Home Monitor-functie kunt u het volgende doen:

• Bekijk en beheer de lijst met apparaten die verbonden zijn met uw wifinetwerk thuis door het type en de naam van elk apparaat in de lijst te bewerken.

Controleer het beschermingsniveau van elk apparaat door te kijken welke Kaspersky-apps zijn geïnstalleerd op de apparaten in uw wifinetwerk. Als bepaalde Kaspersky-apps niet zijn geïnstalleerd op een apparaat, kunt u ze installeren via My Kaspersky.

In het gedeelte Smart Home Monitor kunt u het volgende bekijken:

• Apparaten die momenteel zijn verbonden met het wifinetwerk.
  • Apparaten die eerder waren verbonden met het wifinetwerk.
  • Status van apparaten in het wifinetwerk (nieuwe apparaten, verbonden apparaten en eerder verbonden apparaten).
  • Tijd wanneer eerder verbonden apparaten voor het laatst zijn gedetecteerd in het netwerk.

Wanneer een nieuw apparaat verbinding maakt met het wifinetwerk, geeft Kaspersky-app de volgende informatie over het apparaat weer:

• Naam van het apparaat (indien beschikbaar)

Houd er rekening mee dat voor apparaten met Android 13 en hoger aangepaste apparaatnamen alleen worden weergegeven op het apparaat en het wifinetwerk waar je ze hebt hernoemd en niet worden gesynchroniseerd met je andere apparaten of andere wifinetwerken.

• Fabrikant van apparaat
  • Type van het apparaat (bijvoorbeeld computer, mobiel apparaat, toegangspunt, spelconsole of videocamera)
  • Geïnstalleerd besturingssysteem op het apparaat
  • MAC-adres (uniek netwerk-ID van het apparaat)

Houd er rekening mee dat apparaten met Android 13 en hoger geen toegang meer hebben tot MAC-adressen, dus deze informatie wordt niet weergegeven op die apparaten.

• IP-adres van het apparaat

Zo geeft u de apparaten in uw wifinetwerk thuis weer:

1. Maak verbinding met uw wifinetwerk thuis.
  2. Open de Kaspersky app.
  3. Tik in het hoofdvenster van de app op Smart Home Monitor .

Het gedeelte Smart Home Monitor wordt geopend.

4. Controleer zo nodig of dit uw wifinetwerk thuis is.