Rechten bekijken

13 maart 2024

ID 211817

Apps kunnen toegang vragen tot belangrijke apparaatfuncties en uw persoonlijke gegevens verzamelen zonder dat u het weet. Hoewel sommige apps deze machtigingen nodig hebben om hun hoofdfuncties uit te voeren, hebben de meeste machtigingen die u verleent potentiële beveiligingsrisico's. Nu kunt u de lijst met machtigingen die u al aan geïnstalleerde apps hebt gegeven, bekijken en beheren.

U moet een bewuste keuze maken of u een app bepaalde acties op uw apparaat wilt laten uitvoeren of de hardware ervan (bijvoorbeeld de camera of microfoon) wilt laten gebruiken.

U kunt informatie over gevaarlijke en speciale toestemmingen bekijken. Gevaarlijke machtigingen kunnen van invloed zijn op de persoonlijke en opgeslagen gegevens van de gebruiker (bijvoorbeeld contacten, camera, locatie, sms, enz.). Speciale machtigingen vereisen autorisatie van de gebruiker om systeeminstellingen te beheren.

Om de lijst met apps te zien die een bepaalde machtiging hebben,

tik op de naam van de machtiging.

Om te zien welke machtigingen een app heeft,

tik op de naam van de app en scrol omlaag naar het gedeelte Machtigingen.